Tommie Åkergren

Tommie Åkergren

Publicerad

Namn: Tommie Åkergren
Född: 1958 och uppvuxen i Västmanland.
På Guiden sedan: Började arbeta på Guiden maj 1995, måndagen före Elitloppshelgen, så man kom liksom in i hetluften direkt!
Skicka e-post till Tommie

Bild 337806

Bakgrund: Trav och hästar har i princip funnits i hela mitt liv. Började följa med pappa och ”granngubbarna” på trav vid sju-åtta års ålder. Minns också att jag blev riktigt sur de gånger det var fullt i bilen och man tvingades stanna hemma. Vid körkortsåldern tog travbesöken fart på allvar och jag missade inte speciellt många tävlingsdagar på travbanorna i mellansverige. Runt 200 tävlingsdagar/år har det blivit genom åren, men har trappat ner till drygt hälften senaste året. ATG-live har gjort att man blivit bekvämare men kanske det också beror på åldern& Började på Guiden 1995 men efter fem år som ”nollåtta” blev det flytt till Köping. Stockholm är ingen bra bostadsort om man åker på trav 200 dagar om året. Jobbar numera större delen hemifrån men finns på redaktionen i Stockholm tidningsdagar, vilket framförallt Thimrén ser fram emot då jag dyker upp på tisdagar.

Bästa spelminne: Elitloppssöndagen 1973 då Ego Boy vann, men det var även trav på Fornaboda den dagen. Jag lyckades sätta V5:an på åtta rader vilket bara ytterligare en spelare klarade av. Fick alltså hälften av hela V5-potten men omsättningen på den tiden var inte speciellt hög, så utdelningen stannade vid drygt 4.000 kronor. Det var dock rätt mycket pengar för en 15-åring och finansierade inköp av en ny moped.

Bittraste spelminne: Lunch V5 på Romme i oktober 2005. Hade spik på fyra procentaren och lirat 200 kronor vinnare (23ggr/pengarna) på Zauber Tail och Sven Olof Fagerberg. Fagerberg gav Zauber Tail en perfekt resa i rygg ledaren och då ledande Utopia Sund och Sören Eriksson bröt ut ett spår in på upploppet var det bara för Fagerberg att köra rakt fram. Just när Zauber Tail ska passera Utopia Sund bryter denne ned i banan och Fagerberg blir nertryckt innanför bangränsen. Zauber Tail avgör ändå mycket enkelt men efter en mycket lång väntan väljer måldomaren att diska Zauber Tail för körning utanför bangränsen. Fagerberg var absolut inte boven i dramat och det är just vid sådana här tillfällen man funderar hur domarna dömt om det handlat om en proffsig catchdriver? Man är ju dock härdad men det kan sägas att det ”sved” en del.

Lopp jag minns: Då familjens häst, Mr Skyliner, skrällde på Solvalla i april 1984. Två veckor innan tillhörde han favoriterna i ett lopp på Solvalla men var helt bortglömd den här gången. Krister Söderholm serverade Skyliner ett perfekt lopp i rygg ledaren och då luckan uppenbarades vid upploppsdags avgjorde han mycket enkelt till 35 gånger! TACKAAAR& Duellen mellan Copiad och Pine Chip i Elitloppsfinalen 1994 är nog annars något av det häftigaste som jag upplevt på en travbana.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206