C

C

Publicerad

C-häst - när man rankar hästar och spelar reducerade system är en C-häst en skräll, en häst med liten chans att vinna.

Catchdriver - erkänt duktig körsven som enbart ägnar sig åt att köra lopp och inte har träningsverksamhet själv. Örjan Kihlström, Jorma Kontio, och Erik Adielsson är några av Sveriges catchdrivers.

Checkrem - (alternativt, käkrem) rem som håller fast hästens huvud i ett bestämt läge. Ger hästen stöd att hålla rätt kurs om/när den tröttnar i loppet.

Bild 337581

Come back-lopp - särskild löpning med lågt förstapris. Passar (dåliga) hästar som inte har tillräckligt med startpoäng för att komma med i "vanliga" lopp.

Consolation - tröstlopp för ur försökslopp utslagna hästar. Förekommer numera sällan. Elitloppet körde consolation fram till 1985.

B D

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206