Ö

Ö

Publicerad

Ögonöppnare - tuff "urblåsning" för häst som haft ett längre tävlingsuppehåll och som är i behov av lopp i kroppen.

Önskeläge - startspår/utgångsläge som individuellt passar som hand i handske för t.ex. sprinter, startsnabb häst, osäker häst osv.

Öppet - löpning som är öppen för alla hästar, oavsett startprissumma.

Öppet spår - startspår i det främre ledet, utan framförvarande hästar (hinder) i vägen. Önskeläge för startsnabb häst som vill till spets.

Öronkappa - mössa som fästs runt hästens öron och som dras bort av kusken när denne vill ge signal om högre fart. Används på nervösa, stressade hästar som annars har svårt att hålla sig lugna. Fasta öronkappor används på särskilt knepiga hästar som måste "dövas" för att inte fela.

Bild 337598

Överpacat - lopp som inleds i extremt högt tempo. Täthästarna får som regel problem att försvara sig i spurten, om tempot inte sänks avsevärt mitt i loppet. Tilläggshästar hoppas alltid på överpace så att dom har möjlighet att komma in i loppet sista biten.


Överstreckad - häst med inte särskilt stor vinstchans men som ändå streckas av nästan "alla" spelare

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206