Stefan Berglund

Stefan Berglund

Publicerad

Namn: Stefan Berglund
Född: Juli 1965
Familj: Sambo och två döttrar.
På Guiden sedan: Sedan slutet av istiden eller närmare bestämt 1989.
Skicka e-post till Stefan

Bild 334432

Bakgrund: Uppväxt med trav eftersom min pappa var travtränare på Dannero och mest hade egna hästar. Han hade bara kallblod och jag har också ägt en derbyfavorit på kallblodssidan. Det blev dock förlust med ett huvud och närmare klädsim än så har jag nog aldrig varit. På den tiden var det nämligen något av tradition att vinnande hästs ägare skulle bada i den lilla pölen på Östersunds innerplan. Körde i yngre år ganska mycket häst men har aldrig kört lopp och numera är jag absolut vassast som staketkusk.

Bästa spelminne: Bör väl vara en höstkväll på Solvalla för fem år sedan. Hade med mig en polare som var på trav för andra gången i sitt liv. Det var dubbeljackpott på V65, som det hette då, och vi satsade en ”trehundring” var. Jag stod för grunden men han ville ha med några favoritkuskar, bl.a. Jorma Kontio med en 5-procentare - som vann, och samarbetet gav frukt med drygt 450.000 kronor tillbaka. Den videon kan man gärna rulla när självförtroendet börjar tryta.

Bittraste spelminne: Någon gång i början av 2000-talet hade jag gjort knappt 400 rader på V75. Spikarna satt och ”kantbollarna” trillade in på löpande band. Inför avslutningen var det bara 16 system kvar och Hans G Lindskog sa sitt klassiska: ”spänn fast säkerhetsbältena, ni som har chans på miljonerna”. Min spik, speediga Belle Aubiose som visat toppform, hamnade i andra ytter men var slagen redan på sista långsidan. ”Hon var ju så fruktansvärt brunstig”, förklarade kusken Jim Frick för mig veckan efter. Den brunsten kanske kostade mig 2,5 miljoner.

Lopp jag minns: Copiad mot Pine Chip i elitloppsfinalen 1994 är förstås svårt att förbise men jag kommer heller aldrig att glömma Sugarcane Hanovers långsida i Olympiatravet 1988. Jag bodde då i Härnösand och när V75:an skulle lämnas in fick man i vanlig ordning ”tips” från höger och vänster. En som väldigt sällan brukade ha klart för sig hade nu hört att Gunnar Eggens häst var något alldeles extra. Med tanke ”tipsarens” tidigare träffsäkerhet tog jag nog med halva fältet. Men den här gången hade han rätt - väldigt rätt. Sugarcane Hanovers sista 700 var det värsta som skådats. Så ska en riktig vinnare se ut.

Fritidsintressen? Jobbar man med trav så blir det mycket av den varan även på fritiden men lediga stunder försöker jag givetvis försöka ägna så mycket tid det bara går åt familjen. Är idrottsintresserad sedan jag kunde gå och har också i tre år jobbat som sportjournalist på nu insomnade tidningen Västernorrlands Allehanda innan jag flyttade till huvudstaden och började på Guiden. Har också varit aktiv pingisspelare och deltog faktiskt i samma ungdoms-SM som J-O Waldner. Jag vann inte, mötte heller inte honom men det är nog min främsta merit runt pingisbordet.

Jag har också lirat fotboll men lämnade absolut inga avtryck efter mig i den grenen. Lite bättre gick det som basketspelare och jag brukade faktiskt kunna "hysta" i en del trepoängare för Kramfors Basket.

Har i 4-5 år varit fotbollstränare i min dotters lag i Brommapojkarna men är numera bara entusiastisk förälder. Jag vill heller inte gärna missa när hon spelar basket i Alvik.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206