Anders Nordqvist

Anders Nordqvist

Publicerad

Namn: Anders Nordqvist
Född: 1980
Familj: Sambo med Mia
På Guiden sedan: 2005 då jag fick chansen att sommarjobba. Sedan har de inte blivit av med mig.
Skicka e-post till Anders

Bild 334679

Bakgrund: Uppvuxen i Borlänge och spelade såväl fotboll som hockey. Avverkat lärarutbildningen i Karlstad och gjorde ”lumpen” på räddningsverket i Sandö utanför Kramfors. Numera bosatt i huvudstaden.

Bästa spelminne: När jag var ung och oförstörd och spelade V75 för drygt 100 kr och fick tillbaka närmare 60.000, vilket var min första ”större vinst”.

Bittraste spelminne: När jag som 17-åring blev portad av nuvarande VD:n Christer Sjölund som såg till att jag inte fick spela eftersom jag var minderårig. Inget fel i det, men att bannlysa en person från spel på Rommetravet kändes lite mer personligt än som en allmän åtgärd. Men som 18-åring gjorde jag comeback med ID-handlingarna i högsta hugg.

Lopp jag minns: När Moni Maker krossar Huxtable Hornline redan 600 kvar i Elitloppet 1998. Av eget intresse är det Tosca du Lings V75-seger på Eskilstuna.

Med en traventusiasts mått mätt så är jag uppvuxen en bortre långsida från Rommetravet. Hästar har alltid varit en del av vardagen eftersom min syster och far ”alltid” haft travhästar. Själv har jag hållit mig på behörigt avstånd när det gäller skötseln av de fyrbenta. Jag intalar mig själv att jag är mer lagd åt spelet men i ärlighetens namn så har jag inget val, jag är nämligen hästallergiker.

Ni kanske ser det ironiska i det hela eftersom trav alltid varit mitt största intresse och att jag sedan sommaren 2005 jobbat på V75-guiden. Med astmasprayen i högsta beredskap beger jag mig till banorna och jagar vinnare (men det har blivit bättre på senare år, med astman alltså). Jag är även allergisk mot dåliga favoriter som inte synas i loppet och får ramla undan med knapp marginal, men där hjälper varken mediciner eller att bedja till högre makter.

Jag är egentligen utbildad lärare men efter en sommar som vikarie på Guiden blev undertecknad fast. Jag trivs som fisken i vattnet med mitt jobb och skulle inte byta i första taget.

Jag är delägare i tre travhästar och den trevligaste upplevelsen (hittills) är familjehästen Tosca du Lings V75-seger på Eskilstuna i början av 2007. Men jag hoppas att Monsieur de Mai ska överträffa detta, om stackaren nu får vara hel.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206