Lika illa i Norge!

Publicerad

Vi satte sjuan igen i lördags. Drygt 34.000 kronor blev nettot på vårt reducerade system. God tipsform gör att det känns lite extra vårligt pirrigt i kroppen. Tipsgänget på Guiden har gjort ett kanonjobb. Killarna har vaskat fram den ena godbiten efter den andra. Vi leder tidningarnas tipsliga. Vi tänker fortsätta så. Jag hoppas att ni hänger på.

 

Är formen god sitter tipsettor som Nelle Pelle (8,05) på Eskils. Och med sådana tipsettor är det inte så himla svårt att få till sju rätt.

Vissa tipssnack och viss spelinformation får ett närmast sjukt genomslag på strecken. Shanaya fanns streckad på 15% när vårt Nyhetsbrev kom ut i fredags eftermiddag. Där plussade Lars Bostedt rejält för Shanaya. Sedan formulerade Erik Adielsson några plusvärderingar i "Vass eller Kass" och sedan...? Nja jag vet inte vad som hände men plötsligt var Shanaya streckad på 59% och en häst på allas läppar.  När V75-inlämningen stängde var hon streckad på 49%. Men från 15% till 59% på några timmar!

Någon som kan förklara? Någon som varit med om något liknande?

Shanaya är ett extremfall men på det stora hela verkar ATG:s streckredovisning totalt ha tappat kontrollen. Siffrorna som visas på lördag förmiddag är totalt förvirrande.

Kvarka då och nu

Mikael Laudons stall inne på Solvallas stallbacke är isolerat på grund av misstänkt kvarka. Någon fara för att kvällens V64-tävlingarna skall ställas in är det inte meddelar ST:s veterinäravdelning. Och därmed ignen fara helelr för lördagens V75-tävlignar antar jag. Annat var det förr. Jag minns när man misstänkte kvarka på Axevalla och tävlingarna på Åby var i omedelbar fara. Då kom kvarka och A2-virus ofta från Jägersro. Den enda bana som aldrig stängde eller flyttade på tävlingar var Jägersro för där fanns det aldrig några sjuka hästar! Med samma tänka i dag så hade Solvalla, Gävle och Sundbyholm stängts på direkten

Inget svar

Jag har inget svar. Till all er som ringer, mailar, SMS:ar, skriver vanliga brev, faxar (jo det har kommit ett par fax också!) och undrar hur länge ATG/Kanal75/TV4 skall fortsätta spotta på oss kan jag bara säga - jag har inget svar.

Det finns en klick som sitter på pengar (som genererats av vårt spel på hästar) och beslut som vet bättre än alla andra.

Och han som bestämmer säger bara med ett snett flin  "Vi har bokat elva program till i höst."

Det rimliga svarat hade varit "Nu har vi blåst av hela skiten - nu skall vi visa trav."

Samma elände i Norge

Travet blir undanträngt även i norsk TV. Nyligen fick travet maka på sig för en cricketfinal. Jo en cricketfinal mellan Indien och Pakistan. Slutsats - det finns en Niclas i Norge också!

Den luckan bjöd Björn på!

Tamla Celeber var jättefavorit i Första Testet inför StoChampionatet. Örjan Kihlström provade rejält för spets men där fanns  Åke Svanstedt. Åke valde att köra i ledning med Popcorn Lavec. Örjan ner i rygg med Tamla och Björn Goop kom upp utvändigt med Lutfi Kolgjinis Knowledge Face. Tamla såg i det längsta ut att bli fast med Björn Goop valade att gasa på in på upploppet och då slank Tamla loss och vrålspeedade till vinst.   

 

Vi ägs av Egmont Tidskrifter och sitter inte i knät på vare sig ATG, ST eller något spelbolag.

Har du åsikter, eller förslag på vad du vill att vi skall skriva om eller ändra på, är du alltid välkommen att höra av dig.

Maila mig  brolin@guiden.se

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206