Kan man fälla favoriterna?

Dubbla V75-omgångar den här veckan och det är lite svårt att sätta fullt fokus på bägge. Det inledande loppet i bägge känns ganska avgörande med megalampor som Tamla Celeber (torsdag) och Staro Dixieland (lördag). Vem ska man lita på och vem är det läge att fälla? I Tamlas fall så lär hon knappast få något gratis den här gången. Gooparna lägger troligtvis upp en ”gameplan” där Fortunes Dream spetsar (tog en längd på Latitud näst senast) och sedan försöker Kenneth Haugstad haka på i rygg med stallkamraten Andoverandout. Det blir alltså ingen promenadseger för kullens drottning som kan få kämpa för att bärga stallets fösta V75-seger för året.

Tar vi knepige men högkapable Staro Dixieland så finns det frågetecken även i hans fall. Han vann plättlätt senast men krafter kvar men bakaktionen lämnade lite övrigt att önska den sista biten. Andreman Liljendahl tyckte dessutom att Dixieland var lite stel i måndagsjobbet. Värmningen känns oerhört viktig på lördag eftersom hästen inte är helt lätt att hålla helt fräsch.

Ska ni, precis som jag, jaga de något större slantarna så kan streck för Nice Kronos och Andoverandout vara något till kvällens övningar.
Spikbud då? Jag provar med ruskigt distansgynnade Mr Picolit i V75-4. Alla ser framför sig en tuff öppning men jag tror att Goop tidigt markerar att han tänker köra i spets och efter 300 meter har de andra tagit upp spetshoten…

 

Det finns en anledning att jag valde att publicera denna spelblogg på torsdag förmiddag. Jag var till stor del klar under onsdagen men då hade jag varit tvungen att lämna något drag till V64-tävlingarna på Solvalla. Men jag skonade er från detta då jag är en av de största sponsorerna till denna förbannade veckodag. Sönderanalyserade lopp till ett streckspel som känns kallare än kallast för min del? Tack men nej tack. Jag skulle inte gråta några floder om man skrotade spelformen V64 för gott, gör om den till V65 så att potterna blir större.

När jag ändå är på krigsstigen kan jag spy lite galla över ATG:s vänlighet att flytta det starkaste varumärket travet har, V75, till grannländerna… Jag tycker att Norge och Finland ska vara tacksamma att de får delta i ”vårt” fantastiska spel där en jättepott kan erbjudas varje vecka. Om några år kanske det är dags för V75-tävlingar på ryska tajgan bara för att någon spelgalen ryss bidrar till omsättningen varje vecka. Desamma gäller det kvantitetstänkande som Remy och grabbarna tycks ha. V75 ska vara någon unikt och inte något som får bli slentrian. 52 gånger om året, det räcker bra för att mina behov ska uppfyllas. Någon som är av annan åsikt?