Får Iceland chansen att försvara titeln?

Publicerad

Fyra platser återstår till Elitloppet. Inget lätt jobb väntar Tore Fyrand där många är kallade men få blir utvalda.

Lisa America och Wishing Stone fick under onsdagen inbjudan till Elitlopp och det kändes rätt givet att Jerry Riordans Lisa America skulle ha en plats i Elitloppet. Wishing Stone var väl kanske inte lika given i elitloppsfältet men helt klart är han ett fräscht tillskott som yngst i Elitloppet med sin fyra år på nacken.

Tore Fyrand har nu bara fyra platser kvar att tillsätta och det känns inte som Fyrand har något lätt jobb framför sig tre dagar innan det två Elitloppsheaten ska lottas.

Year In Review och Iceland svarade för två starka insatser i Meadow Roads lopp på Solvalla i onsdags där Year In Review sprattlade iväg med 1.08 sista 800 och kunde få nosen först i tät slutstrid med fjolårets elitloppsvinnare. Stefan "Tarzan" Melander höll själv i tömmarna bakom Iceland den här gången och även om Tarzan körde lite på säkerhet visade Iceland inga direkta osäkra takter då bilen släppte fältet, vilket har varit fallet i de tre senaste starterna.

Iceland tävlade med skor i onsdags och Melander har alltså lite extra växlar att tillgå till Elitloppet, för visst måste väl fjolårsvinnaren få chansen att försvara titeln?

Att sedan förstå sig på Melander är som "1-X-2", innan loppet lät det helt givet att han vill vara med i Elitloppet men efter loppet blev svaret att "vi står nog över men vi får se"…

Year In Review har seglat upp de senaste veckorna som en het elitloppskandidat och efter onsdagens lopp är han också riktigt het. Men det finns många som är intresserade av de sista platserna. Kolgjini känns given i Elitloppet, Joke Face och Lavec Kronos? Mitt tips är Lavec Kronos!

Övriga då: Quacker Jet, Classci Grand Cru, Local Conch… Fyrand vill nog också gärna ha med en norrman, så ingen blir nog förvånad om Yarrah Boko finns med i startlistan på söndag, eller kanske Cromwell.

Många är kallade men få blir utvalda

Innan årets Elitloppshelg är risken stor för publikinvasion i Gävle på lördag då Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria gästar banan för att dela ut pris i det nyinstiftade loppet, H.K.H. Prins Daniels lopp.

Brioni (V75-3) genrepar här inför Elitloppet men då han dragit spår längst ut på vingen kommer i alla fall jag att gardera. Är Wellino Boko så mycket sämre än Brioni?

Atlas Boko (V75-6) är lördagens bästa spik. Övriga drag: Master Danchip (V75-1) och Big River Supreme (V75-7). Spets och slut på båda?

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206