Elitloppshelgen kan man skriva massor om!

Publicerad

Elitloppshelgen kan man skriva massor om. Det mesta är avhandlat. Jag kan bara inte komma ifrån att det i slutändan kändes väldigt bra att just Joakim Lövgren och Brioni fick vinna. Den första Elitloppsvinnaren någonsin från Jägersro – det låg i tiden.

Lika kul var Flemming Jensen dominans på lördag. Att Local Conch inte fick någon inbjudan till Elitloppet vet alla var galet. Flemming tycks fortfarande värderas på samma sätt som en ATG-anställd medarbetare, fortfarande verksam på ATG, sa för många år sedan:

"Flemming han duger bara på västkusten". Numera duger Flemming Jensen bra på all kuster och i alla länder. Många har försökt förklara hans iskalla sätt att köra häst. Bosse Jakobsson, mannen bakom affären som gjorde Local Conch svenskägd, är full av beundrar och sa nyligen:

– Han pratar med hästar genom tömmarna. Det är bara Flemming som kör på det här viset.

Flemmings körkonst är svår att förklara. Jag kommer ihåg ett besök på Bjertorp när Flemming hade sin sven ska verksamhet där. Nicolaj Andersen var försteman och jag frågade Nicolaj vad han tyckte om Flemming.

-          Han är ensam i sin gren. När jag kör 1.21 med en häst och visar körspöet och driver vad jag kan så åker Flemming ut och kör 1.19 genom att bara sitta still. Jag vet inte hur han får till det där…

Han är snart tillbaka

En häst som i alla fall jag saknade i Elitloppet var Torvald Palema. Han var sjuk i Oslo och det var inte mycket annat att göra än att ta rast vila och invänta besked från hästdoktorn. Kraftig infektion. Vila, ta nya prover. Risk för hjärtbesvär i värsta fall sa Åke Svanstedt. I måndags var det en glad Åke som meddelade att Torvald rett ut infektionen på bästa sätt.

-          Torvald är frisk. Han startar på Östersund den 11 juni.

Apropå Torvald så kan familjen Folgård han hittat en värdig arvtagare. Treårige M.T.Golden Boy debuterade nämligen med seger för Åke Svanstedt på 1.17,2 på Åby i torsdags. Fortsättning följer som det heter.

Har ni fest eller?

Den av många, bland annat undertecknad, hårt kritiserade programmet  Vinnarfest är slut för säsongen. Jo det är snart. Det ringde en läsare och frågade just. Är det verkligen sant att de lagt ner skiten? Jo sa jag det är så. Tack sa vår nöjde läsare. Det är bra att det finns folk som vågar säga ifrån så att potentaterna ändrar sig.

Glöm det. Ingen på Kanal75 eller ATG är brytt sig om någon kritik. De vet bäst och dessutom var de bestämt att det skulle gå elva program och nu är dessa till ända.

Och Niclas Andersson har tidigare sagt att det skall sändas elva nya program i höst. Blir det inte så kan vi som kritiserat ta åt oss en del av äran. I väntan på att det blir höst kan vi ju ha fest varenda lördag. Närmast på Mantorp i morgon med Jackpot.

Har du några vinnare?

Frågan om man har några vinnare eller drag är ständigt återkommande. Har du några vinnare till Mantorp frågade nyligen en kompis i luren med tillägget du pratar ju alltid med Svanstedt och han har några intressanta djur.

Åke trodde mest på Youpi.  Bra spår, uppåtform och gott om krafter sparade senast var plusfaktorer kring Yuppie.

Genom åren har man lärt sig att läsa av vad folk säger mellan raderna. Om Åke sa något mellan raderna i veckan så var det att Dollar Access är högaktuell. Det fanns inget negativt överhuvudtaget kring Dollar Access. Givet streck för mig.

Roliga streck?

Forest Jumpa debuterar för Åke. Det blir barfota runt om direkt och så kör Åke bara om han är nöjd med träningen. Jag har dock en bestämd känsla av att Glenn H Persson (försteman hos Åke) har en minst lika bra chans i det här loppet med Why Sly. Per Lennartsson kör och det är en kille med formen på topp. Why Sly är startsnabb och från springspår kan det bli ledning runt om. Just nu ser streckfördelningen klart intressant ut. Det är bara 12 % på Why Sly.

En annan västgöte som kan vinna är G.H.Nemo.  Jo, jag vet att dt är debut i guld men den här hästen är utrustad med vinnarskalle och han har tränat strongt den sista tiden. Och 16 % gör honom definitivt värd ett streck.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206