Hoppas du gillar vår nya tidning

Vår målsättning var att inte ändra för mycket utan behålla allt som vi tycker är bra och, som vi även förstått, även läsarna uppskattar. Däremot har vi försökt att göra tidningen ännu mera överskådlig med all information samlad i ett och samma lopp. Nu finns all statistik, utrustningsändringar, ny kusk m.m. på samma ställe.

Nytt och vitare papper är en annan sak som ska göra tidningen mer attraktiv och tydligare. I samband med ”nya tidningen” har vi också börjat jobba med ett nytt verktyg för att framställa tidningen. Även om vi tränat en del före så är det alltid värre i ”skarpt läge” och visst blev det en del småmissar. Dock inga allvarligare grejer, åtminstone inte som vi ser det, och till nästa vecka hoppas vi att vi slipat bort även dessa barnsjukdomar.

Jag hade t.ex. skrivit ett reportage om Stefan ”Tarzan” Melanders tungviktssulky. Dessvärre ”försvann” halva artikeln och det var förstås inte meningen. Hela artikeln finns dock att läsa i vår E-tidning och den kommer även i repris i nästa nummer av V75 Guiden.

I stort måste jag säga att jag tycker att den nya tidningen blev bra och vår förhoppning är att du tycker detsamma. Men i vanlig ordning är nästan inget så bra att det inte kan bli bättre. Alla åsikter, kritik eller beröm, tas gärna emot på mail till stefan@guiden.se. Det kan säkert finnas småsaker att slipa till.

Visst är det kul med en ny och fräsch tidning men vår verksamhet bygger alltid på att bjuda på bra V75-tips och gärna några som sticker ut lite från mängden. I de ”tidiga” tipsen är vi ensamma om Important Face i V75-1. I mina ögon är det klar ”spets-och-slut-feeling” på Important.

I den sista avdelningen blir heller knappast Avalon Spider så jättehårt betrodd. Sjuåringen gick riktigt bra från kön senast och visade gryende form. Tränare Malmqvist låter riktigt uppåt på Avalon som har kapacitet att åtminstone vandra genom Silverdivisionen om han får vara frisk och fräsch. Hästen har en etta längst upp i raden och sedan inte mycket att skriva hem om.

Visst, en långresa på dryga 90 mil enkel väg kan förstås ställa till det. Men å andra sidan åker väl Malmqvist inte så långt om inte hästen är i ordning. Då hade han lika gärna kunnat åka till Romme en fredagskväll. En plump på lördag innebär att han helt enkelt får starta i ”vanliga” lopp där han kommer med.

Jag säger som den Solvalla-profil skrek en gång på Kongressen för en massa år sedan då Malmqvist var på väg att koppla grepp i sista sväng. ”Ramla inte ur, Roger”.