Ett rejält uppsving för oss ”systemnördar”

Publicerad

Uppdateringen av bloggen har varit halvdan på sistone. Gillar inte bortförklaringar men, omgörningen av tidningen i ett kanske inte allt för lägligt skede och semestertider har gjort att vi helt enkelt inte riktigt räckt till. Vissa konkurrenter stänger ner redaktionen en månad under sommaren (travets högsäsong), vi kämpar givetvis på som vanligt men det har ju också sitt pris, minns inte när jag var ledig fyra veckor i sträck på sommaren.

Jag är inte bitter…

 Måste erkänna att jag personligen var skeptisk till omgörningen av "blaskan". Men med facit i hand blev det långt över förväntan och vi jobbar givetvis fortfarande med att förbättra vissa detaljer. Hör gärna av Er om det är något ni saknar.

 Kändes som att semestern gick lika fort som Staro Divines första 500 i Halmstad. Hann i alla fall med att besöka Sprintermästarhelgen och Tylösand utan att gå på trav. Illa, jag vet, men vi bodde helt enkelt för dyrt (värt varenda krona) och för bra. ATG-live på storbilds-TV och den fantastiska utsikten från vår balkong lockade mer än att sitta i en solstol i "fyllesvängen" (den sista) och inte förstå någonting. Och som sagt, det var ju trots allt semester och då ska man väl göra något annat?

 Lyckades med bedriften att inte lira Orecchietti i huvudloppet trots att man redan i våras fått in på radarn att han tränat fantastiskt hela vintern och att Sprintermästaren var det största målet. Han hade ju varit så dålig genrepen också, varför ska vi inte gå in på här…

 En "spontanare" till Rhodos och livet i en solstol hanns också med. Längesedan man varit så utvilad efter en semester och nu finns det inget att skylla på när man kliver in i "vardagsbubblan" igen.

 För oss travfantaster är sensommaren och höstens vardagslunk väldigt trevlig. Storloppen avlöser varandra de närmaste månaderna med Derbyt som den stora höjdpunkten. Årets drabbning kan bli en riktig höjdare med Raja Mirchi, Orecchietti och förhoppningsvis Tamla Celeber. Sedan brukar ju Timo Nurmos kunna ställa i ordning någon och hans Boko-trio, Atlas, Amaru och Aga Khan är ju inga dunungar. Mellan raderna låter det som att den sistnämnde är bäst men har han tillräcklig hårdhet?

Kul att se Nu Pagadi i ett sånt fint skick igen. Läckrare häst får man leta efter och hoppas att han får vara fräsch nu.

Solvalla slog nyligen upp portarna efter sommaruppehållet. Äntligen sa man många, själv rycker jag på axlarna, kan inte påstå att jag saknat lunken. Förra fredagens eftermiddagstrav var ett tydligt exempel. Kollega Nordqvist och undertecknad petade in en reducerad V5:a och för att döda ett par timmar innan det var dags att gå ut och hacka på golfbanan. Efter mycket dribbel spikades 14-procentaren Timjan U.S. och efter första avdelningen var det high fives och "nu tar vi dom". Sedan blev vi påminda hur det egentligen är, när storfavorit efter storfavorit fick hållas i knapp styrfart i täten. Lika kul som att se målarfärg torka och när det var dags för V5-epilogen gick jag och putsade golfklubborna istället.

Därför var det kul att se Åke Svanstedt och Richardo Bianchi röra om i den allt som oftast illa smakande catchdrivergrytan i onsdags. Den sistnämnde visade noll respekt och är verkligen en upp coming man. Han är också inblandad i min "dark horse" till det stundade Kriteriet. Pato, lägg det namnet på minnet.

Känns inte korta E3-kvalen väldigt tunna?

Är det bara jag som tycker att det är grymt spelvärde i V5:orna efter lunchtravet? Om V64-spelet är sönderanalyserat så är dessa omgångar raka motsatsen. Istället för att tävla mot stora seriösa och utskrivna monstersystem så tävlar man mot små "plattlappar". Har man tid är det verkligen värt att borra ner sig i dessa även om kvaliteten på loppen sällan lockar.

Jokersystemet har i sommar infört en ny funktion, faktor. Ett grymt sätt att få mer betalt för sina idéer och kul sätt att spela flerkupong. Ett rejält uppsving för oss "systemnördar" helt enkelt.

Snackhästen Molle C.D. har fått borrelia, givetvis trist. Jag gillar när tränare kuskar talar i rubriker och Lutfi Kolgjini är överlägsen i den grenen. Men att sätta en sådan press på en stackars tvååring inför debuten kändes inte speciellt genomtänkt, om man nu inte är inne på att sälja det vill säga…

Jackpot på V75 igen och veckans omgång i Rättvik tilltalar verkligen. Nyckeln till hög utdelning är nog att jobba bort överstreckade Hultman-duon By Air (V75-2) och Il Leone (V75-4). Jag tror inte att Lanzelot Eson (V75-4) förlorar om han är lika bra som vid segrarna, en chansspik. Caballion (V75-7) är svår att inte gilla. Örjan Kihlström är världens bästa på att köra i dödens och det måste vara en toppchans. Gilmour (V75-2), Quastillo Bello (V75-3), Rino Dox (V75-5) och Proppeller (V75-6) är en kvartett som med garanti kommer finnas med på min kupong.

 Nu är den stora frågan, Leksand och Rättvikstravet eller ATG-live och golfbanan, just nu är det 50/50.

 /Jag gillar nästan bara trav

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206