Bara mer ved på brasan för oss konspirationsteoretiker

Publicerad

Då har man landat i verkligheten igen. Serielunken, ganska trevligt men det är skönt med lite avbrott ibland. Två veckor i Thailand (snabbaste någonsin?) och drygt 40 grader varmare klimat var precis vad man behövde. Hann med nio golfrundor och bli duktig avslöjad. Min gubbsving och bollkänsla räckte helt enkelt inte till. Det är skillnad att hacka runt på sin hemmabana som man känner lika bra som sin egen bakficka.

"Grovjobbare", beskrev en kollega på Ronden mitt golfspel. Stämmer rätt bra, för nån talang har man aldrig varit. Oavsett så räckte det för att vinna den senaste upplagan av SHK-mästerskapen i Stockholm. Men det säger egentligen ingenting eftersom att det var ett uppsamlingslopp...

Spelade en av Thailands bästa och finaste banor sas det. Fick tyvärr aldrig uppleva det. Magsjuka och värmeslag gjorde att rundan kändes som ett maratonlopp. Caddien frågade om jag duschat med kläderna på efter fyra hål. Målsättningen ändrades snabbt från att vinna till att bara ta sig i mål.

Försökte kolla Prix d'Amerique nere i Thailand. Gick sådär, buffrade typ var hundrade meter och det var svårt att få ihop bitarna. Samma kväll avgjordes Australien Open-finalen, HD-livestream och grym kvalitet, buffrade två gånger på fyra timmar… Hur svårt kan det va? ATG:s 30 miljoner bygge fortsätter att leverera. Men det viktigaste verkar vara att vi kan trycka in liren. Röra men inte se...

Och på tal om spel. Hur är det egentligen med spelsäkerheten? Jag har snuddat vid ämnet tidigare och förra veckans nyhet lägger ju bara mer ved på brasan för oss konspirationsteoretiker. Glömde trycka på knappen... Är det bara jag som vill ha en vettig förklaring av den konstiga streckfördelningen och Tasmanien-miljonerna? Där snackar vi silenzio stampa men om tio år är det väl preskriberat?

Att snyltbolagen Unibet, Nordicbet med flera är "pirater" vet väl de flesta vid det här laget. Vinner du mycket får du en slags spärr på de spelformer du "hämtar ut" men där du fortfarande "losar" är det bara att spela OBG. Jag blev anklagad för att ha ett visst spelmönster av just det "nordiska bolaget", när jag ville han en förklaring vad det innebar blev det snabbt radiotystnad. De tog mig på utmattning helt enkelt och vi ses aldrig mer.

Härom dagen hörde jag en kul grej om det förstnämnda bolaget. Man hade felsatt ett resultat odds på en NHL-match, istället för 16,90 hade man råkat sätta 169 gånger fläsket. Några vakna polare (dock inte jag) försökte ta betalt.
Vad tror ni hände, givetvis blev det ju just 2-3 och grabbarna såg dollartecken. Då kom det ju som ett brev på posten, spelet ogiltigt enligt paragraf 4.12. Ni vet, den där boken man ska läsa igenom när man registerarar sig på sajten, det man aldrig gör utan bara bockar i "jag har läst villkoren och accepterar".

Då är frågan, varför annullerades spelet inte innan nedsläpp? Det lär kommit in ett gäng extra slantar på just det resultatet och saftblandaren hos bolaget måste ha blinkat. Men vadå, dom låtsade som att det regnade, chansen till stora pengar fanns ju och skulle det gå åt skogen fanns ju alltid paragraf 5.17 eller nåt att hänvisa till. "Du får ta att du torskar" Lasse Kongo i Torsk på Tallinn är liksom aldrig aktuellt för dessa myglare. Det mesta med de här bolagen luktar bara mer och mer illa.

ATG i love you, förlåt för allt, jag är dig trogen numera...

Har svårt för det nya upplägget när det gäller lunchsändningarna. Den såkallade experten har varit på trav runt halva Sverige under helgen och ändå står han där och rabblar klaringar till höger och vänster måndag och tisdag. En gång hade en av dem jobbat så mycket att han inte såg skillnaden mellan kallblodet Turbofaks och "lille tarmen" och den extremt nyttige snabblopparen Conrads Epilog i en värmning. Och just denne man presenterades som kallblodsexpert i lajven i måndags... Det är humor.

Förstår inte hur dessa "varje dag lunch kväll bisittare/experter" hinner med? Det gör de ju inte heller, för det märks om man bara är hyggligt insatt. Informationen ska vara massor och helst ska man prata oavbrutet tills bilen är i första sväng. Vi snackar kvantitet och inte kvalitet.

Snart kommer ni förhoppningsvis få V75-Guiden i brevlådan till morgonkaffet på onsdagar. Oj, vad V86 omsättningen lär skjuta i höjden, eller inte. Har inte tagit den spelformen till mitt hjärta men har ingen bättre lösning, så jag borde egentligen bara vara tyst.

Lördag, Solvalla, V75 på hemmabanan, bäst på plats sägs det, ingen känsla jag haft de senaste åren. Solvalla känns förfallet och grått, men äntligen ska det börja hända något.
Vilka vinner? Ställer mig i bakspårskön. Bästa draget, 9 Capello Bob i sista, hur såg han ut utan skor senast? Han flög ovanpå ovalen, ruggigt läcker. Stänkrädde Daniel Olsson tar emot Erik Adielsson och Johnny Takter med varma servetter och jag beställer 1.09 första 500.

11 Fighter Gull känns intressant i fjärde. Inget extra senast, jag vet, men det var enbart preparé och det är nu det gäller.
"En av två" med de nämnda och spik på 5 Quarcio du Chene som är skyldig att vinna tredje kan vara lösningen.

Sedan är 4 Yankee Flair och 11 Online d'Amour mycket streckvärda i öppna V75-2.

Får jag chansen i den här spalten en gång till ska jag för ovanlighetens skull försöka vara lite mer positiv, kanske till och med hylla något/någon. Men det lär bli svårt, är liksom inte lagd åt det hållet som person. Vet inte om det är något att skryta om, men jag blev i flera år kallad för "Grino". Kanske inte så svårt att förstå...

/Allmänt bitter

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206