Spelskandaler och inkonsekventa diskningar

Publicerad

Ingen har väl missat att ATG inte lyckades stänga spelet till Åmåls lopp ett. Det brisade snabbt upp till storm och det blåste snålt runt ”Silvergrisen”.

Remy Nilson valde att möta kritiken bland spelarna tillsammans med Magnus Lunner som är säkerhetsansvarig samt informationschefen Leif Almgren i en chatt. En vars svar snarare retade upp spelarna än lugnade dem var Magnus Lunner. Flertalet gånger påpekar han att inga "onormala" spel har gjorts i loppet… Här känner man direkt att det är läge att stanna upp och tänka till lite. Att några personer får gå in och spela efter att loppet är kört är alltså fullt normalt? Personligen anser jag att ATG ska vara stenhårda i den här frågan och makulera alla spel som inkommit efter spelstopp för att sätta ner foten och påvisa att det inte får gå till på så vis. Att dessa spelare får behålla sin vinst är i mina ögon ofattbart, speciellt med hänvisandet till att "oddset endast marginellt har förändrats".

Rätt ska vara rätt i min trångsynta värld (som jag ofta får skit för på jobbet) men det delar tydligen inte säkerhetsansvarige!


När vi ändå är inne på ATG så är jag lite nyfiken på var de kommande storvinsterna ska lämnas in. De vanns friskt i Tasmanien, blev sedan knäpptyst därifrån. Sedan tog Sydafrika på sig kostymen som storvinnare och senaste tiden har de gått i ide eller slutat lira där också? Asien-Afrika och sedan kommer…? Har lite feeling för att Sydamerika kan gå en lysande spelvinter till mötes. Kan man få boka ett "onormalt" lir på det hos Magnus Lunner och spela i april eftersom oddset ändå bara påverkas marginellt av mina små "kladdlir"?

Ska man däremot komma med något lite mer konstruktivt så skulle jag gärna se att det är möjligt att ha ett "underliggande" konto på ATG. Säg att man spelar i ett bolag, så kan pengar sättas in i lika stora andelar från olika håll till ett och samma konto och även betala ut vinsterna i lika stora delar. Det fungerar utmärkt hos Svenska Spel när det gäller Stryktipset nämligen. Lite samma princip som att man som person har ett lönekonto och ett sparkonto. Det är ju trots allt vanligt att man spelar i bolag nu för tiden och det är inte alltid lätt att hålla isär bolagets kassa och den egna kassan när man hittar en klar till Åmåls lopp ett…

Sedan har uppdateringarna som gjorts i lopparkivet blivit till det bättre även om bilden tyvärr hackar mer i mindre format än när man har helbild. Borde det inte vara tvärtom? Men skärpan på bilden är fortfarande långt ifrån Norges och Danmarks lopparkiv. Eftersom vi har den bästa sporten i Norden vill man givetvis även ha den bästa bilden att avnjuta den på!

Jan Hagman var måndagens och tisdagens huvudrollsinnehavare under V4-omgångarna. Ljusblå kusk körde med små marginaler bägge dagarna och skavde sig ut mot Hasse Bergh på Solänget och hann sedan fram till seger via en vass slutstöt samtidigt som Bergh gestikulerade vilt mot måldomartornet. Här valde man att diska Hagman. Under tisdagen hade Hagman åter lyckats borra sig ner till sargen genom slutsvängen men när han fick upp segervittringen 100 meter från mål så flyttade han ut mot Håkan Skoglund vars häst skyggade till rejält med huvudet och åter hann "ljusblå regnjacka" dit kort före mål. I det här fallet så valde man att fria. Undertecknad hade fått in V4:an under måndag MED Hagman. Några kollegor hade fått in några V4:or på tisdag om Hagman HADE diskats. Vi på Guiden har alltså lite svårt att komma rätt på den mannen för dagen. Man får ju inte känslan att det bedöms på riktigt samma grunder bland landets bandomare!

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206