”En rejäl käftsmäll direkt”

Publicerad

V75 är ett fantastiskt spel men att bjuda bort lördag till våra grannländer känns inte rätt. Att det dessutom körs en massa extra V75-omgångar kan bli i det mastigaste laget. I år körs det V75 fyra gånger under julveckan!

Jag fick förtroendet av "Bossen" att den här veckan uppdatera vår blogg där jag skulle kunna vädra mina tankar och åsikter!?!

Jag ska direkt erkänna att jag är dålig på att läsa andras bloggar regelbundet utan det blir mer när jag får en fråga om jag läst den eller någons blogg som jag blir nyfiken. Jag måste dock beundra de som har kraften att leverera tre-fyra bloggar varje vecka.

Facebook är ett annat forum som jag också har lite svårt att förstå…

Visst, jag har hört att man har så bra kontakt med sina vänner och bekanta, men talar inte folk med sina vänner nuförtiden? Är det bättre att berätta om sitt vardagsliv på Facebook? Och en sak som jag inte förstår, när har folk tid att sitta och dokumentera vad det åt till frukost, såg på TV eller drömde om under natten m.m.

Jag finns alltså inte med på Facebook, men man kanske är en "surgubbe" som barnen i Ica-reklamen sa inför Hallowen-helgen.

För mig känns en blogg mer som en "gnällspalt" och faktum är att jag har inlett den här ganska bra...

I en blogg kan jag spotta och fräsa på allt som jag är missnöjd med. Inte så konstigt kanske, för hur ska något kunna bli bättre om man inte säger det man är missnöjd med. Det är också typiskt svenskt att det man är nöjd med och tycker är bra kommenterar man inte.

För att få inspiration och inte bli för gnällig fick det bli en morgonpromenad från en klarblå himmel. Jag måste ju också röra på mig för att inte det läkande diskbråcket ska göra sig påmint.

Vet inte om promenaden gav så mycket inspiration, hurtiga äldre damer med stavar och hundägare med rastande hundar gjorde mest att jag fick se till att jag inte var i vägen för någon.

November är en månad som man helst vill ska försvinna fort men en höjdare var att november inleddes med Breeders' finalerna i Eskilstuna. Givetvis var man taggad då det vankades (som en dalakollega brukar säga) V75 på hemmaplan.

Jag fick mig dock en rejäl käftsmäll direkt i den första avdelningen då Björn Goop rattade in Lutfi Kolgjini tränade tre-procentaren Barracuda River i hingstarnas treåringsfinal.

Hm, vad klumpig man är…jag som alltid brukar plocka med Björn Goop då han kör en häst för första gången.

Det brukar också ofta bli några lyxstreck då Björn sitter upp i sulkyn, men så får man sig ytterligare en snoksmäll av Björn i Breeders' finalen för fyraåriga ston. Efter en perfekt resa måttar han in sex-procentaren Miss Beniss till en säker seger.

Manalapan har jag gillar ända sedan debuten och han har också varit spik på min V75-lapp tidigare i år.

I lördags var han dock helt bortblåst i mitt huvud. Då han skar mållinjen först i Breeders' finalen för fyraåriga hingstar och valacker dyker det bara upp ett stort F----N.

V75 är helt enkelt ett fantastiskt spel. Nu blev det visserligen pannkaka av alltihop i lördags men det kändes inte helt omöjligt om…

Jag tror de flesta skulle vara nöjda med om V75 bara kördes på lördagar och utan alla dessa extra omgångar som körs. Det kommer att köras fyra V75-omgångar under julveckan (22 december-29 december) i år!

I oktober propositionen fanns det ingen V75-omgång 26 december inplanerad men nu har maktfolket i "Silvergrisen" lyckas smyga in en V75-omgång även på annandag jul på Solvalla. Tre V75-omgångar på åtta dagar på Solvalla känns väl bara "sådär", va?

Nästa år kommer det att köras hela 64 V75-omgångar. Danmark dyker upp på V75 för första gången nästa år då det blir V75 på Copenhagen Cup-dagen.

Finland fick ju en svensk V75-omgång i år men det sades då att det var bara en liten hjälp för att finnarna skulle få lite fart på sitt V75-spel, och det vara inget som skulle bli permanent. Helt klart är att de styrande i "Silvergrisen" inte är sämre än de kan ändra sig, 7 december nästa år körs det åter V75 på Vermo-banan i Finland.

Om norrmän, danskar och finnar vill spela på vårt flaggskepp, V75, så låt dem göra det men vad är det som är bra med att loppen körs i våra nordiska grannländer? Det är flera av landets banor som inte tilldelas någon V75-dag och jag ser hellre att dessa banor får chansen att arrangera V75, än att lördagar överlåts till Norge och Finland.

Det ska tydligen vara bra att V75 blir internationellt men i förlängningen är jag tveksam. Med Norge, Danmark och Finland som V75-värd känns det som V75 blir mer som Lotto.

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206