Kool du Caux bäst även i Paris

STOCKHOLM MÅNDAG Kool du Caux följde upp förre veckans seger i Copenhagen Cup med att på söndagen vinna storloppet Prix Rene Balliere på Vincennes.

Det var stenhårt tempo från start till mål och när Fabrice Souloy-tränade Kool du Caux skar mållinjen stannade klockorna på kilometertiden 1.10,8/2 100 auto – en fantastiskt tid med tanke på den regntunga banan.

– Jag uppskattar banan till att vara en och en halv sekund tung, säger segerkusken Jean-Michel Bazire, som efter ett lopp i kön avancerade fram till positionen utvändigt om ledaren med 600 meter kvar till mål, för att kort senare glida till ledningen och lämna sina konkurrenter med ett hav av längder. – Kool du Caux kändes i det närmaste oberörd när vi skar mållinjen, säger Bazire. Segern var värd lite drygt 900 000 kronor och därmed gick nioåriga Kool du Caux över 12 miljoner kronor insprunget.

Piraten oplacerad Tvåa kom L´Ocean d´Urfist (Junior Guelpa) och trea slutade Lady d´Auvrecy (Sebastien Ernault). De svenska färgerna försvarades av Örjan Kihlström och Red Chili Pirat men efter en allt för tuff inledning tröt krafterna för Patrik Södervall-träningen och han fick inga pengar med sig hem till Sverige.

Ola Johansson