Hilda en vinnare även som mor

Publicerad

Det finns inga garantier för att de bästa stona även blir lyckosamma mödrar. Prix d´Amerique-vinnaren Queen L. är ett exempel på en stjärna som ännu inte har nått den framgång i aveln som många hoppats. Nu är det Hilda Zonett som har ögonen på sig. Stoet vann båda de stora unghästloppen kriteriet och derbyt på sin tid. En unghästdubbel få svenska travare lyckats med. Hon fortsatte att hävda sig som äldre och tävlade i världseliten under flera år. I Prix d´Amerique deltog hon exempelvis hela fyra gånger. Största segern kom i Prix de France.

Robert Bergh på Bergsåker, som gjorde en stjärna av Hilda, tränar nu även sonen Helge Zonett. En treårig hingst tidigt i gång 2011. Helge Zonett gick i ledningen i loppet på Bergsåker och tog en bekväm seger på kilometertiden 1.20,6 över 2140 meter.

Hilda Zonetts ägare, bröderna Tomas och Peter Wiklund, har fött upp och äger hingsten efter Mr Pine Chip. Även helbrodern Sigvard Zonett, född 2009, ägs av Stall Zonett och tränas av Robert Bergh.


"En fröjd att lära känna"

Den femtonfaldiga miljonärskan har nu alltså levererat en debutvinnare vilket åtminstone är en bra början. Roger Persson var Hilda Zonetts skötare under guldåren. - Hon var hållbar och hård i psyket och samtidigt en väldigt klok häst. Det vore konstigt om hon inte lyckades i aveln också. Hilda är en stor personlighet som verkligen vet vad hon vill och sätter sina gränser.

Det har varit en fröjd att lära känna henne, säger Roger Persson, själv tränare på Bergsåker i dag.

Av: Kanal75

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Elitloppet 1988

4 kommentarer

Blue Hill: Mack Lobell var i en klass för sig och var nästan oförbrukad i finalen.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206