Hilda en vinnare även som mor

Publicerad

Det finns inga garantier för att de bästa stona även blir lyckosamma mödrar. Prix d´Amerique-vinnaren Queen L. är ett exempel på en stjärna som ännu inte har nått den framgång i aveln som många hoppats. Nu är det Hilda Zonett som har ögonen på sig. Stoet vann båda de stora unghästloppen kriteriet och derbyt på sin tid. En unghästdubbel få svenska travare lyckats med. Hon fortsatte att hävda sig som äldre och tävlade i världseliten under flera år. I Prix d´Amerique deltog hon exempelvis hela fyra gånger. Största segern kom i Prix de France.

Robert Bergh på Bergsåker, som gjorde en stjärna av Hilda, tränar nu även sonen Helge Zonett. En treårig hingst tidigt i gång 2011. Helge Zonett gick i ledningen i loppet på Bergsåker och tog en bekväm seger på kilometertiden 1.20,6 över 2140 meter.

Hilda Zonetts ägare, bröderna Tomas och Peter Wiklund, har fött upp och äger hingsten efter Mr Pine Chip. Även helbrodern Sigvard Zonett, född 2009, ägs av Stall Zonett och tränas av Robert Bergh.


"En fröjd att lära känna"

Den femtonfaldiga miljonärskan har nu alltså levererat en debutvinnare vilket åtminstone är en bra början. Roger Persson var Hilda Zonetts skötare under guldåren. - Hon var hållbar och hård i psyket och samtidigt en väldigt klok häst. Det vore konstigt om hon inte lyckades i aveln också. Hilda är en stor personlighet som verkligen vet vad hon vill och sätter sina gränser.

Det har varit en fröjd att lära känna henne, säger Roger Persson, själv tränare på Bergsåker i dag.

Av: Kanal75

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

2 kommentarer

Stefanj: Har ni inga kuskintervjuer?

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842