Svanstedt V75-mästare

Publicerad

Ett klart roligt och på förhand mycket svårtippat lopp avslutade V75-omgången i Mölndal. V75-mästarna hade samlat de 15 kuskar som vann flest lopp under fjolåret på V75.

Spelarna utsåg Åke Svanstedt till klar favorit tillsammans med Covington Ås - och så rätt de fick. Det blev liksom aldrig någon match. Åke Svanstedt var själv mest rädd för startmomentet på förhand med femåringen eftersom hästen bara tävlat i autostartslopp för honom.

Ingen fara med voltstart nu då? - Ah, han bröt ut lite grand i starten - men det kändes inte som han tänkte galoppera. Det kändes faktiskt bra hela tiden.

Efter att ha tagit det lilla lugna i början fick Covington Ås gå för fullt och tog hand om ledningen efter ungefär 500 meter. Fortsättningen blev odramatisk.


Obesegrad hos Svanstedt

Lutfi Kolgjini provade att komma vinnaren in på livet under slutrundan med Eliott Hall men kom aldrig i någon hotande närhet. Covington Ås fick dra lite lagom hårt det sista varvet och var överlägsen. KB Capulus Horses i Kullavik äger hästen som belönades med 200 000 kronor i V75-mästarna.

Covington Ås flyttades till Åke Svanstedt i höstas och är nu obesegrad i den nya regin efter fyra starter. - Hann vann den sista starten hos den förra tränaren också, påminde Åke Svanstedt. Men visst, jag tycker att det är en jättefin häst. Han gör allt rätt. Framtiden ser ljus ut.


16 miljonsystem hittades

16 system hittades med alla rätt. Utdelningen bara för sju rätt blev hela 1,3 miljoner kronor efter en sportsligt rolig V75-omgång med lika delar "omöjliga" vinnare som storfavoriter. Hemmahästarna Love You More och Nouvelle Pelle stod för de största överraskningarna, streckade på en respektive sju procent av kupongerna.

Några turvinster var det dock inte frågan om. Båda hästarna imponerade faktiskt ordentligt. 68-oddsaren (!) Love You More tog hem klass 2-loppet efter en tung avslutning i tredjespår genom slutkurvan. Körskicklige Kenneth Haugstad behövde bara köra rakt fram med skrällen som gjorde grovjobbet. Hemmaamatören Helén Kiiskinen tränar.

Rejäl var även hemmahästen Nouvelle Pelle i silverdivisionen. Bo Falsig inledde ifrån ett bakspår med hästen och tog motståndet på styrka i tredjespår under slutvarvet.


Proffs av lärlingen

I lärlingarnas V75-mästarna galopperade den store favoriten Ideal Kemp bort sina chanser direkt i starten. Det blev en ny överraskning i form av Isak C.D., tränad av Rättviksproffset Patrik O Sundberg. I sulkyn satt rutinerade Tony Wallin. - Jag plockar ut proffslicensen den första februari så nu blir det inga fler lärlingslopp för mig, sade Tony Wallin.

Jealous Broline är en häst som har det där lilla extra. Thomas Uhrberg bommade ledningen men hade en häst som kunde reda ut det hela på egen hand. Uhrberg hamnade i tredje invändigt och började marschen framåt mot tätduon på den sista långsidan.

Gustav Wernäng från Stockholm upplevde sin travmässigt bästa dag i karriären. Amatören tränar tre hästar och vann med två av dem på Åby denna dag. Daniel Olsson inledde V75 med favoriten G.K.Trademark. Kusk och tränare hade dessförinnan vunnit ett lopp utanför V75-ramen med G.K.In Focus.

Erik Adielsson lockade fram många häpna skratt för sin körskicklighet med Stefan Arvidssons Justfixit i stoloppet. Bollnässtoet, som nu tog sin andra V75-seger på kort tid, var inte fullt körbar åt höger 250 kvar då hon skulle gå till attack och såg för några sekunder ut att kunna bli fast mitt i smeten. Adielsson ändrade taktik och tog sig snabbt ner i stället med Justfixit som kunde avgöra via open stretch i stället.

Av: Kanal75

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Elitloppet 1988

4 kommentarer

Blue Hill: Mack Lobell var i en klass för sig och var nästan oförbrukad i finalen.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206