Marshland i blickfånget

Marshland i blickfånget

Publicerad

Med en vecka kvar till travloppens travlopp Prix d´Amerique i Paris är det med all rätt stor fokus på den svenske favoriten Maharajah i media. Men när lördagens V75-omgång avgjordes på Bergsåker i Sundsvall var det hans jämnårige stallkamrat Marshland som tilldrog sig uppmärksamheten. Gulddivisionen, tillika Gösta Bergengrens Minneslopp, var visserligen ett riktigt sömnpiller som lopp betraktat, men det berodde på att Marshland stod i en klass för sig. Han stack direkt till ledningen från sitt femtespår bakom startbilens vingar och efter att Örjan Kihlström fått bestämma i rena rama kallblodstempot gick Marshland undan till överlägsen viktoria. - Han hade mycket otur i fjol men gjorde det ändå bra från konstant dåliga lägen. I år har det börjat bra med bra lägen och då har han fått utdelning, sa Kihlström.

I och med segern passerade Marshland fyra miljoner kronor insprunget och även om han även i fortsättningen kommer att stå i skuggan av Maharajah i Stefan Hultmans stall har han säkerligen många stora triumfer framför sig.


Redén hade klart för sig

Daniel Redén trodde mycket på egentränade Q.Forty Five på förhand och det visade sig att han hade fog för sin optimism. Efter en tuff öppning till ledningen kunde Redén dämpa tempot och till slut var segern aldrig i fara. - Det är alltid roligt att vinna på V75, det gör man inte så ofta, sa Redén, som räknade in sin första tränarseger på V75 sedan augusti.

Men han kommer knappast behöva vänta lika länge på nästa fullträff på V75. Stallets hästar går som tåget och Redén kan skryta med tre segrar på 13 starter sedan årsskiftet. - Det ser riktigt skoj ut i år. Vi har fin form i stallet och många hästar som står hemma och bara väntar på att få starta.


Rino Dox överlägsen i Vintercupen

I Vintercupens final var favoriten Rino Dox ensam på banan. Efter att i Åke Svanstedts händer ha övertagit ledningen varvet från mål lämnade han konkurrenterna redan i slutsvängen. - Jag tror att man är någonstans utanför kroppen nu. Jag fattar ingenting av det här och har inga ord, sa den lyckorusige tränaren och ägaren Carl-Anders Hansson.

Nu ståtar Rino Dox med fem raka segrar, vilka har inbringat 400 000 kronor.


Johanssons märr imponerade

Stig H Johanssons fyraåriga amerikaimport Truly Devoted är en häst för framtiden. Nu tog hon femte segern i tolfte starten och sättet hon gjorde det på imponerade. Körande Erik Adielsson lämnade ingenting åt slumpen utan lämnade andra par utvändigt redan i utgång av första sväng. Men ledaren valde att svara och Truly Devoted fick trava resten av loppet som första häst i andraspår. Det bekom henne emellertid inte och över upploppet avgjorde hon till enkel seger. - Det är en underbar märr som har gjort det mesta rätt hittills. Hon har bra inställning, bra hjärta och bra lungor, mässade segerkusken.


47 miljoner i potten

Åke Svanstedt dubblerade då han även vann från ledningen med egentränade Kalle Palema och övriga V75-avdelningar gick till två hemmahästar. Robert Bergh-tränade Staro Dow Jones spurtade till seger från ledarens rygg för Ulf Eriksson och Svante Båths I'm Alone Face vann överlägsen från ledningen tillsammans med Jorma Kontio. Utdelningen för sju rätt på V75 landade på 4 621 kronor. Femrättspotten går vidare till nästa veckas omgång i Halmstad. Då kan en eventuell ensam jackpotvinnare håva in 47 miljoner kronor.

Av: Kanal75

On
Off

1 kommentarer

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Travspelskola för alla

73 kommentarer

Kelvin Ericksson: Hello, We are a professional Cyber Tech credit team with a large ring around the globe infected with more than 3 million debit malware and skimmers, we get a blank ATM card and load them with a lot...

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842