Nya regler för SMS-betalning

Publicerad

Den 1 februari 2013 ändras lagen om sms-betalningar i Sverige. För att fortsätta att få V75-Guiden Direkt behöver du registrera dig hos WyWallet. Så här gör du.

Från den 1 februari 2013 går det inte längre att betala biljetter, tjänster eller skänka pengar och annat via vanligt SMS. 

WyWallet är ett bolag och en tjänst som ägs gemensamt av de fyra stora mobiloperatörerna i Sverige. Det fungerar som en digital plånbok dit ditt telefonnummer kopplas. Du kan sedan välja att betala genom att fylla på i förväg, via kreditkort eller på telefonfakturan. 

WyWallet

WyWallet är en digital plånbok som gemensamt ägs av de fyra stora mobiloperatörerna.

Hur gör jag för att fortsätta få V75-Guiden Direkt?

Det finns två olika sätt:

1)      Om du SMS:ar WW till 71798 så kommer debiteringen att fortsätta göras på din mobilräkning. Det som förändras är att debiteringen specificeras från "Wywallet".

2)      Ladda ner WyWallet till din Smartphone. Du kan då välja andra betalningssätt än din telefonräkning. Perfekt för dig som vill få V75-Guiden Direkt till din arbetstelefon men betalar det privat. 

Frågor och support

Har du några frågor kring WyWallet, eller hur du registrerar dig, finns svaren hos Wy Wallets Kundtjänst: 0771-22 50 50, kundtjänst@wywallet.se (Öppettider måndag-torsdag 8-20, fredag 8-17, lördag-söndag 10-17).


Vad är WyWallet?

WyWallet är ett företag som ägs av din mobiloperatör. Det startades sista oktober 2011 som ett resultat av att de fyra största mobiloperatörena – Telia, Tele2, Telenor och 3 – gick samman i ett bolag som tar ett gemensamt grepp om mobila betalningar. Tillsammans har de 97 % av alla svenska mobilabonnemang.

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om WyWallet.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

2 kommentarer

Stefanj: Har ni inga kuskintervjuer?

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842