#19 Varvet Runt med Margareta Wallenius-Kleberg

"Margareta Wallenius-Kleberg behöver egentligen ingen presentation i trav-Sverige. Familjen har drivit ett av de största stuterierna i Sverige, Menhammar, i mer än 60 år och efter det att Margaretas far Olof avled 1970 blev det hon som tog över verksamheten.

Hon är också huvudägare i Walleniusrederierna, som driver och bemannar en flotta på ungefär 40 fraktfartyg specialiserade på biltransporter mellan olika världsdelar.

Men det alltså är hästarna, och den gränslösa passionen och kärleken till dem, som framförallt varit Margaretas Wallenius-Klebergs liv. Allt från hennes första kontakt med djuren ute på Ekerö som tioåring, till segern i Prix d'Amérique för drygt två år sedan! Menhammars uppfödning och dess betydelse för den svenska travsporten går dessutom knappast att överskatta.
Här kan vi sannerligen prata om ett liv i travsportens tjänst".

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Travspelskola för alla

73 kommentarer

Kelvin Ericksson: Hello, We are a professional Cyber Tech credit team with a large ring around the globe infected with more than 3 million debit malware and skimmers, we get a blank ATM card and load them with a lot...

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842