V64-tips till Solvalla 19 januari

Genrepar inför Prix d’Amerique

Stefan Melander har inte gett något avslag angående start i Prix d’Amerique och därmed kan den här starten ses som ett genrep. Ska 5 Iceland (V64-1) ha någonting att hämta så vill jag se ett toppintryck med lätt vinst som resultat. Det helstängda huvudlaget bör sitta på och förhoppningen är att han brisar till spets och ser så där härligt gåvillig ut (utan att vara het) och sedan bara lämnar konkurrenterna. Han svarade för en grym upphämtning efter galopp senast och visade form så det finns inget som talar för att han inte ska slå det här gänget och spiken är väldigt given.

Spiken avslutar

V64-tips till Solvalla 19 januari

5 Höwings Oh Titan (V64-6) såg väldigt fin ut vid vinsten senast. Han blev förvisso perfekt framdragen men han avgjorde med lätthet via 13 sista 800. Hästen såg väldigt smidig och fin ut och nu möter han ett överkomligt gäng. Tidig ledning och sedan är mycket av loppet vunnet och jag tror inte att han förlorar. – Har varit mycket bra på slutet och vunnit med krafter kvar. Det var bra gjort att kunna vinna ifrån dåligt läge senast över kort distans, även om det blev passande kört för hans del. Det är en stark och rejäl häst och det känns i jobben som att han håller toppformen. Han blir bara bättre och bättre med de här loppen i sig och det finns inget som tyder på att något är sämre. Han kan öppna bra och förhoppningen är att han får ta över ledningen efter en bit. Men hästen är som sagt tuff och tål även att göra jobbet själv om det behövs. Han måste ses med bra chans igen, säger Clas-Göran Björkroth på Team Nurmos hemsida.

Överstreckade

V64-tips till Solvalla 19 januari

4 Dodge Caliber (V64-4 och 75%) har inte startat på ett år och fyra månader. Med bara ett kvallopp innanför västen är det en storfavorit man bara måste försöka fälla. Att stallet dessutom ligger väldigt lågt i förhandssnacket stärker bara känslan att hästen är kraftigt överstreckad. – Är en riktigt kapabel häst som har varit borta länge för en gaffelbandsskada. Kvaltiden är det snabbaste som han har gått inför comebacken. Han kändes fin i kvalet och har även skött sig bra efteråt. Men det blir troligtvis ett snällt upplägg här då hästen inte har startat på över ett år. Han behöver ett eller två lopp i kroppen för att hitta formen. Jag tror inte att det räcker till vinst direkt, även om han är riktigt bra i grunden vilket han också visat vid sina tidigare segrar. Vi är först och främst nöjda om han gör en bra insats, säger Clas-Göran Björkroth på Team Nurmos hemsida. 1 Mils You Love (V64-5 och 79%) har även han blivit väldigt stor favorit. Han avslutade förbättrat i senaste starten via 12 sista 800. Men i starterna dessförinnan han har tagit till galopp i slutskedet av loppet vilket inte är några positiva tendenser. Jag tycker att det finns två bättre förslag till singelstreck och garderingen är given. – Formkurvan pekar uppåt och han är bra i ordning. Han spurtade bra ifrån ett dåligt läge senast och går bara framåt med loppen i kroppen. Det borde vara hans tur att vinna snart och det kanske blir nu när han har fått ett så fint läge. Hästen kan öppna rätt så bra men jag har ingen riktig koll på hur snabba de andra är utvändigt. Han har jobbat på bra efter förra starten och man måste tro på en god chans, säger Clas-Göran Björkroth på Team Nurmos hemsida.

Dragen som kan höja värdet

V64-tips till Solvalla 19 januari

6 Enzo Wibb (V64-2 och 10%) har nu fått två lopp i kroppen och bör gå framåt rejält. Han klarar den långa distansen utan problem och möter inget övermäktigt motstånd. Enzo är absolut bra nog att vinna om han visar förbättrade takter. 10 Räser Stina (V64-3 och 13%) tappade en del på galopp i starten senast. Hon blev dessutom hindrad sista sväng och spurtade sedan bra lite i skymundan. Hon har bättre form är raden ger sken av. Att årets kusk, Erik Adielsson, sitter upp gör henne inte mindre intressant. 11 Pain Riche (V64-4 och 5%) har galopperat i de två senaste starterna. Näst senast hade han varit segerfarlig utan galoppen i sista sväng. Hästen visade prov på ganska bra kunnande vid två raka vinster i höstas och känns inte sämre än någon annan i ett öppet lopp.

Systemet

V64-1: 5 Iceland (1-3) V64-2: 1,2,3,4,6,9,11 (10-5) V64-3: 3,6,7,10 (11-4) V64-4: 3,4,8,9,11,14,15 (2-12) V64-5: 1,3,5,12 (2-6) V64-6: 5 Höwings Oh Titan (4-11)

784 rader/kronor

Deltar enbart i sexrättpotten

Av: Anders Nordqvist