V65-tips till Romme 31 januari


V65-tips till Romme 31 januari

Spiken


10 Incredible Accent
(V65-5) var fullständigt lysande senast då han drog musten ur sina konkurrenter på Solvalla och var helt överlägsen efter ledning från start till mål. Ikväll väntar andra förutsättningar då han startar från bakspår men å andra sidan möter han sämre hästar än vad som var fallet förra gången. Lita på att Jouni Vikman kör offensivt direkt, det lär heller inte vara någon som vill svara när han kommer ångandes i spåren med Incredible Accent. Inte om de vill komma i mål i alla fall. Det här loppet vinner Incredible Accent fram- och baklänges.

V65-tips till Romme 31 januari

Låset

I den fjärde avdelningen höjer sig två hästar klart över mängden. 12 Global Jacob får tipsnicken då han till skillnad mot 14 Banker Tooma står bättre till. Global Jacob har nämligen springspår från sina dubbla tillägg medan Banker Tooma startar med bakspår från lika start. Med endast två hästar på start, och tre från tjugo meters tillägg är det inte alls omöjligt att Robert Bergh lyckas köra sig till tät trots sina dubbla tillägg då han brukar ha respekt med sig i loppen. Om så blir fallet så kan det bli svårt för Oskar Florhed att nå ifatt honom tillsammans med Banker Tooma som dessutom inte har startat sedan i slutet av november. Men Banker Tooma är fartfylld och troligen den snabbaste hästen i fältet så han får trots allt komma med på kupongen.

 

Favoriten synas

I V65-1 ser 4 Stamping ut att bli klar favorit. Han såg dock inte som bäst ut senast på V75 och måste höja sig en aning för att bara gå ut och vinna det här loppet. Dessutom möter han två hästar från stall Jan-Olov Persson, 6 Faksen J:R och 8 Järvsöviking. Faksen J:R besegrade faktiskt Stamping med fyra längder då de möttes i slutet av december, därefter har han vunnit ytterligare ett lopp och formen verkar vara på topp. Om dessa två träter kan det komma in en tredje häst i matchen och det är givetvis Järvsöviking jag tänker på då. Han är inte alls tokig men har haft svårt att gå felfritt på slutet. Lyckas han hålla sig på benen ikväll kan han ta en efterlängtad seger.

 

Systemet

V65-1: 4,6,8 (1-3)
V65-2: 1,2,11,12 (3-10)
V65-3: 6,7,8,9,11,14 (10-2)
V65-4: 12,14 (13-1)
V65-5: 10 Incredible Accent (2-6)
V65-6: 1,5,10 (7-9)

432 rader/kronor