V65-tips till Eskilstuna 1 februari


V65-tips till Eskilstuna 1 februari

Spiken inleder


1 Jodas Julia
(V65-1) kommer med några tveksamma insatser på fransk mark i bagaget. Näst senast sprang hon och bröt lite över upploppet men var inte trött över linjen. I senaste starten var hon tidigt slagen och underpresterade. De längre distanserna är väl inget plus för henne och dagens medeldistans passar bättre. Det är givetvis svårt att veta vilken dagsform hon har men på ren grundkapacitet måste hon ha toppchans i ett lopp som detta. Hon har tagit flertalet av sina vinster från spets och ger sig högst ogärna i den positionen. Örjan Kihlströms primära uppgift att är att se till att Flea Southwind inte kommer förbi och jag tror att han lyckas med det. Två hästar höjer sig som sagt rejält men jag väljer att ta ställning.

V65-tips till Eskilstuna 1 februari

Chansspiken


11 Macho Gossip
(V65-6) har förvisso ett bakspår över kort distans men jag tror ändå att segerchansen är bra. Det finns flera startsnabba hästar med framspår vilket borgar för en hyfsad öppning vilket gynnar honom. Macho Gossip kördes tidigt fram i dödens på Askö Serve senast och kunde inte riktigt utmana denne över upploppet men höll bra. Han släppte förbi två konkurrenter sista 100 men jag tycker ändå att insatsen var bra. I starten dessförinnan vann han mycket enkelt efter tidig ledning och formen är bra. Jag hoppas och tror att han är mest macho över upploppsrakan.

V65-tips till Eskilstuna 1 februari

Låset

Två streck känns starkt i V65-5. Det troliga scenariot är att 5 Global Way körs offensivt och tidigt sitter i spets, sedan är han helt enkelt hästen att slå. Men det känns givet att dubbla med 8 Chilly Willy. Han besitter fin fart men har agerat aningen ojämnt på sistone. Upphämtningen efter galopp i senaste starten inom V75 var dock positiv och gav ett bra formbesked. Chilly Willy är min förstahäst i loppet.

Systemet

V65-1: 1 Jodas Julia (6-4)
V65-2: Alla 7 (1-3)
V65-3: 1,3,4,5,9 (8-7)
V65-4: 5,6,8,9,10 (2-3)                        
V65-5: 5,8 (10-9)
V65-6: 11 Macho Gossip (5-3)

350 rader/kronor