V65-tips till Åby 10 februari


V65-tips till Åby 10 februari

Spikarna:

5 Ågårds Ludde (V65-1) visade hög kapacitet i fjol då han bland annat vann en Klass II-final på 13,0 från dödens. Efter det var han bland annat ute i derbyfinalen som också är hans senaste framträdande. Nu återkommer han efter några månaders vila och är med all säkerhet i behov av lopp i kroppen. Trots det och ett snävt femtespår väljer vi att spika då han på ren grundkapacitet bör vinna det här loppet.
  – Han har inte varit skadad utan fick vila efter Derbyt. Han är mycket tränad men lite snabbjobbad och det kan fattas form och tempo. Men han är ju grundkapabel så jag hoppas att han ska kunna räcka långt ändå. Spåret bör inte vara några problem, säger Åke Svanstedt.

5 Art on Line (V65-2) är ett löfte framplockat av hemmatränaren Mikko Aho. På fyra starter har det blivit lika många segrar och dessutom har segrarna tagits lätt. Den här gången väntar ett amatörlopp och det är en rejäl fördel då Mikko Aho brukar köra. Dessutom skrämmer inte motståndet och han bara vinner om han är som tidigare.
  – Han vann väldigt lätt senast och gick i mål med krafter kvar. Han känns fortsatt fin i jobben och blir bara bättre. Jag har aldrig pressat honom från start men han kan öppna bra om jag vill ladda. Det spelar ingen roll vilken position han får men det bästa är ändå om han kommer till ledningen eller dödens så jag kan styra loppet. Jag körde i 10-fart i värmningen senast och han kändes helt underbar då, så han kan absolut springare fortare än vad han har gjort än så länge. Det måste vara en bra chans, säger Mikko Aho. 

Fullständig rank och mer information hittar du i veckans nummer av V75-Guiden.

 Systemet:

 

 V65-1: 5 Ågårds Ludde (4-6)

 V65-2: 5 Art on Line (6-3) 

 V65-3: Alla tolv hästarna (6-1)

 V65-4: 1,4,5,10,12 (9-2)

 V65-5: 3,7 (6-2)

 V65-6: 3,4,7 (8-5)

 432 rader/kronor

Markus Jalsborn