V65-tips till Mantorp 21 februari


V65-tips till Mantorp 21 februari

Spiken

10 Zingaro Transs R. (V65-5) har verkligen varit bra på slutet. Senast fick han endast ge sig mot Imola November på V75 i ett långlopp från ledningen, men han höll väldigt bra. Ikväll väntar betydligt enklare konkurrens och trots sina 20 meters tillägg ser uppgiften klart passande ut. Det finns två hästar att besegra i första hand, 8 Twigs Tarzan som står på startfållan samt 13 Bad Migren som står lika start med min spik. Det gäller bara för Torbjörn Jansson att hitta ut från innerspåret direkt och gasa framåt. Att han har starkaste hästen i loppet är det ingen tvekan om och lyckas han forcera Zingaro Transs R. till ledningen lär han dra sönder sitt motstånd. Måste han exempelvis dra fram Bad Migren kan han vara lite sårbar men samtidigt har han visat upp en sådan härlig löpskalle på slutet så jag tror att han klarar av att svara Bad Migren hela vägen in i mål.

V65-tips till Mantorp 21 februari

Streckvärda

I den tredje avdelningen blir 6 Acclaim megafavorit som det ser ut som just nu. Det kan vara så att han bara är bäst men jag vill gardera då det finns ett par intressanta motbud. 2 Bring Me Luck U.S. satt fast i rygg på ledaren senast i V75 och gick i mål med till synes gott om krafter kvar. Hon är riktigt snabb från start och lär sitta i ledningen initialt. Sedan är hon dock bäst med en smygare så hon lär släppa ifrån sig täten till en bra rygg. Kommer sedan luckan är hon oerhört vass på en kortspeed. Hon är betydligt bättre än raden och ska passas tidigt.

En annan som blir intressant att följa ikväll är 5 Knockout Rose. Den forne Kungapokalsvinnaren från 2009 gör nu comeback i ny regi då han debuterar för Åke Svanstedt. Han har visserligen inte startat sedan i juli förra året och behöver säkert ett lopp i kroppen innan han är som allra bäst. Men den här hästen är riktigt bra i grunden och går det att köra barfota runt om direkt så är det extra spännande. Att han bara är streckad på var tionde kupong i nuläget är på tok för lite för att inte ha med honom anser jag. Speciellt då Acclaim kan vara lite upp och ner i sina prestationer. 

 

Systemet

V65-1: 4,6,9 (7-1)
V65-2: 6,7,9 (2-3)
V65-3: 2,5,6 (3-7)
V65-4: 2,7,8,10,11 (12-5)
V65-5: 10 Zingaro Transs R. (13-8)
V65-6: 3,5,10,11 (1-2)

540 rader/kronor
V6 – deltar enbart i sexrättspotten.