V65-tips Solvalla 6 mars


V65-tips Solvalla 6 mars

Spikarna

1 Mils You Love (V65-1) kunde inte svara 4 Estreet näst senast och fick sedan aldrig chansen. Senast var han mycket fin från ledningen och det är inget snack om att han är bästa hästen i fältet. Jorma Kontio gör nog ett allvarligt försök att svara ut Estreet men det är inte alls säkert att han lyckas försvara ledningen. Om Mils You Love lyckas hålla spets är loppet över men jag inbillar mig att Jorma hittar ut om han skulle bli snuvad på ledningen och då ska det ändå vara en toppchans.

– Han vann på ett bra sätt senast och är fint i ordning. Han har bra förutsättningar här med bra spår över kort distans. Det är flera startsnabba hästar utifrån och kusken måste ladda för ledningen. Han är snabb ut men det är svårt att säga om han kan försvara ledningen. Hästen ska i vilket fall som helst räknas med bra chans om han kommer till. Eventuellt barfota runt om och norskt huvudlag, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

9 Ypsilon Boko (V65-6) har bara galopper i raden och är inte alls att lita på. Han svarade för en bra upphämtning efter galopp senast och styrkan är det absolut inget fel på. Att det handlar om tre varv är bara en fördel. Femtespår är givetvis inte bra men jag litar på att Jorma Kontio tar en lugn start och ser till att Ypsilon Boko trampar iväg felfritt. Sköter han sig ska han toppchans att krossa allt.

-Han tappade mycket på galoppen senast men gjorde en stark upphämtning. Han är jättefint i ordning och har aldrig tränat så bra som han gör nu. Han är väldigt fräsch och fin i jobben. Vi får hoppas att kusken tar en lugn start och att hästen går felfritt. I så fall har han säkert bra vinstchans. Den långa distansen passar perfekt och ju längre desto bättre för den här starke hästen. Skor runt om och öppet huvudlag, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

V65-tips Solvalla 6 mars

Rysarbud

7 Blanc de Blancs (V65-3) har visserligen ett spår långt ut på vingen men han besitter rätt bra kapacitet. Skulle det stämma fullt ut kan han mycket väl duga till seger och som fyra-procentare rensar han rejält i kuponghögen.

6 U.Bergs Tricksie (V65-4) har bara gjort fyra starter men hon har visat rätt bra resurser och då hon alls är hårt streckad är hon en intressant luring. Formen är visserligen lite svårbedömd efter uppehåll men i ett öppet lopp är hon absolut värd ett streck.

V65-tips Solvalla 6 mars

Intervjuer

Timo Nurmos om övriga hästar inom V65 på sin hemsida

5 Pronto Ribb (V65-2) har nu två lopp i kroppen efter ett uppehåll och han har gjort det bra båda gångerna. Han går normalt sett framåt ytterligare och det känns i träningen att han är nära toppformen. Den korta distansen passar perfekt och läget är också okej. Det är inte omöjligt att han kan vinna i dag. Barfota fram eller barfota runt om och helstängt huvudlag.
6 Quando Streamline (V65-3) galopperade i början av upploppet senast och han var inte tom i det läget. Det är svårt att säga varför han galopperade men det är i alla fall inga fel på hästen. Han har känts normalt i jobben efteråt och är lite bättre än resultatraden. Han har haft en del otur tidigare men också tävlat ojämnt. Har hästen en bra dag och får en fin resa kan han vara med där framme. Skor runt om och helstängt huvudlag.
10 Aponia Boko (V65-4) gick rätt så bra i årsdebuten men var klart sämre senast. Det är svårt att säga varför men hästen låg på en del under vägen och pullade bort mycket krafter. Hon är stressig och vass av sig och det är bara att hoppas att hon är lugnare den här gången. Hon har varit normal i jobben efteråt och från bakspår här måste jag ligga lite lågt. Jag vill först se att hon fungerar och gör en bra insats igen. Skor runt om och öppet huvudlag.
6 Caddie Elenor (V65-5) fick aldrig chansen senast och hade krafter kvar i mål. Hästen är fint i ordning och känns riktigt bra nu. Hon har inte haft något flyt i loppen på slutet och vi får hoppas att det stämmer bättre nu. Hon har även lärt sig att öppna bättre och är snabb ut om man laddar efter bilen. Jag tycker att hon ska ha chans här. Barfota runt om och öppet huvudlag.

Stig H Johansson har tre hästar inom V65 och kommenterar följande på sin hemsida.

11Caminetto (V65-1) inledde säsongen positivt i januari med två tredjeplatser. Senast galopperade han bort sig, utan att jag har något förklaring till varför. Vanligtvis är Caminetto ganska säker på benen. Inget i jobben tyder på att formen skulle vara sämre än tidigare i vinter, men det hjälper knappast den här gången. Från ett elfte spår på 1640 m får han rimligen svårt att nå fram till någon av de bästa placeringarna.
8 Cosmopollen (V65-3) ser utgångsläget ut att bli ett stort hinder på vägen. Han har haft svårt att vinna i vanliga fall och spår åtta bakom bilen gör inte utsikterna ljusare. Cosmopållen är strulig och seg av sig, så han är inte den typen som man placerar hur lätt som helst i fälten. Annars är formen helt okej. Han fullföljde starkt ute i spåren senast, men det är en månad sedan nu. Det blir svårt att vinna.
10 Jacky Glide (V65-5) debutsäsong i fjol blev sammantaget riktigt bra. Hon avrundade den med två vinster. men blev lite sliten och har fått ta igen sig från tävlandet i några månader. Är väl förberedd inför årsdebuten, även om hon inte testats i några snabbare farter. Hon kan behöva något lopp innan formen infinner sig. Annars är Jacky Glide stark och blir det skapligt tempo i loppet har hon ändå vissa möjligheter.

Systemet

V65-1: 1 Mils You Love (4-8)

V65-2: 1,2,3,4,5 (6-12)

V65-3: 1,2,6,7,10 (5-8)

V65-4: 1,6,8,10,11 (7-2)

V65-5: 2,5,8,10 (10-6)

V65-6: 9 Yspilon Boko (15-8)

500 rader/kronor