V65-tips till Bergsåker 18 mars


Bästa spiken

 

Klar fördel för formstarke 1 Rob Love som har passande förutsättningar. Han har tagit två säkra spetsvinster för Hans Bergh och var inte tom senast. I debuten spetsade hästen från ett identiskt läge och han har visat explosiva takter bakom bilen. Han är spetsfavorit och har sedan bra chans att dirigera loppet från start till mål. Vi väljer att spika honom i ett annars streckkrävande lopp.

V65-tips till Bergsåker 18 mars

Låsen

 

5 Amour Ami (V65-1) fick en bra resa senast men kunde inte riktigt gå i närkamp med Sanity över upploppet. Gången före vann han ett V75-lopp från dubbla tillägg och gjorde det bra, men det var med god hjälp av Jorma Kontio som både körde och höll i sista biten. Nu möter han ett på papperet enkelt motstånd och mycket talar för att han tidigt kan få överta ledningen. Då ska det förstås också vara bra chans att han håller undan.
– Sanity var helt enkelt för bra senast och Amour Ami gick okej, men banan som var lite lös, passade honom inte. Det ser bra ut för honom här och han räknas med bra chans, säger Jimmy Jonsson.
9 Trustworthy Ås står för den ungdomliga entusiasmen i loppet och är tillsammans med vår tipsetta den ende som inte fyllt tvåsiffrigt. Han avslutade med ett 13-varv från kön senast och har Amour Ami en sämre dag kan han absolut utmana honom.
Han gjorde ett väldigt bra lopp senast och framförallt kändes han väldigt fin. Nu lutar det åt barfota fram och det är ett litet plus men normalt sett blir det svårt att slå Amour Ami, säger Ulf Ohlsson.

Jan-Olov Persson tränar fem av de åtta startande och klar favorit blir givetvis 1 Hallsta Lotus som Ulf Ohlsson i vanlig ordning kör. Vid Solvallavinsten senast så vann ”Lotusen” överlägset sedan ledande stallkamraten Faksen J:r galopperat halvvarvet från mål. Hallsta Lotus avslutade 20,7 sista 700 (med en 16,7-speed mellan 700 och 300 kvar) och ser ut att ta loppen på rätt sätt. Han är hyfsad iväg utan att vara någon blixt men sedan är frågan hur loppet blir kört. Oavsett så ses han med bra segerchans.
Men vår känsla är nämligen att 3 Faksen J:r är snabbare de första stegen och sedan är ju frågan om Håkan Skoglund väljer att köra i spets eller släppa till stallkamraten. I senaste starten dansade han åter barfota som vid V75-vinsten för två starter sedan. Men senast fick han inte travet att stämma och galopperade halvvarvet från mål när Hallsta Lotus kom dundrande. Han tappade mycket mark men upphämtningen till andraplatsen var riktigt plusbetonad, även om han diskades för ett felsteg sista 100. Faksen J:r är den i loppet som visar den bästa utvecklingen och körs han i spets så känns han extra intressant.

 

Fullständig ranking samt intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden

Systemet

V65-1: 5,9 (2-1)
V65-2: 1,2,3,4,5,8,9,10 (6-7)
V65-3: 1,3 (5-8)
V65-4: 1 Rob Love spik
V65-5: 2,5,6,8,9 (3-1)
V65-6: 4,5,6,10 (3-1)
640 rader/kronor