V65-tips Umeå – 27 mars


V65-tips Umeå - 27 mars

Spikarna

En storfavorit som står på bakspår över kort distans är alltid lockande att fälla. Men vem ska slå 12 Sanity i V65-5? Löfgrens publikfavorit gick bra hela året mot kulltopparna förra säsongen och årsdebuten i Östersund för tre veckor sedan var klart mersmakande. Sanity flög då till ledningen och drog i stenhårt tempo hela vägen, vilket gav segern före Amour Ami på för årstiden fina 13,9/2140. Han går säkert framåt med den insatsen i kroppen och här lär Eklöf välja ett offensivt upplägg. Konkurrenterna lär ha respekt för Sanity och främsta motbuden 8 Verdi Boko och 11 Liberty F.H. har tråkiga lägen. Det känns som att Sanity ska leka hem det här loppet och jag spikar precis som alla andra.

Firma Löfgren/Eklöf får även förtroendet i V65-6. 6 Lord Capar debuterade i regi Löfgren senast och vann då ett billigt lopp på Leangen på ett tilltalande sätt. Efter en resa i andra par utvändigt gick Eklöf till attack på sista bortre och sedan var det spel mot ett mål. Motståndet var av låg klass men det var ändå en positiv insats och hästen hade mycket krafter kvar i mål. Han går säkert framåt i form med det loppet i kroppen och det kan behövas. Nu är motståndet tuffare än sist men jag är ändå inne på att Lord Capar tar hem det här. Kanske kan han leda runt om ifall Eklöf testar från start, annars går han bra i ryggar med. Värst emot är 10 Västerbo World som visat bra form hela året även om han inte riktigt räckt till inom rikstoton.

Krånglig treåring garderas

I V65-2 lär det mesta hänga på om 5 Prayer Ås går felfritt eller inte. Båths treåring hann med fyra starter förra året, efter två inledande segrar förra hösten så galopperade han bort sig i kvalet till Svensk Uppfödningslöpning och det blev även galopp i starten efter. I februari skulle han ha gjort årsdebut men fick strykas för hälta. Han känns som ett litet frågetecken men går han bara felfritt så vinner han nog. Bakom Prayer Ås är det helöppet och jag har råd med två streck. 2 Alfas Domino hade varit riktigt intressant från ett bättre spår men kan säkert komma iväg hyfsat härifrån också. Han gör årsdebut och kan säkert bli farlig med rätt resa. 7 Cuba Cohiba har tjänat snabba pengar och har visat bra fart. Lär spetsa och känns inte helt borta om favoriten sviker.

V65-tips Umeå - 27 mars

Dragen


11 Ariel Boko
(V65-1) kan inte öppna särskilt snabbt så bakspår är inget större minus. Hästen har bra fart i kroppen och slutade ofta långt framme i rätt tuffa sällskap förra året. Det är tufft att begära vinst i årsdebuten men med maxklaff kan hon ändå vara med där framme. En kul kantboll att ha med på kupongen.
Kallblodsloppet (V65-3) ser rätt kul och jämnt ut. Mest tror jag på 5 Farmbaron som senast gick ett bra slutvarv utvändigt ledaren och har bra form. Men det känns värt att måla på med strecken.
5 Santa Barbera (V65-4) fick sen lucka senast och hade gott om krafter i mål. Får nu upp Eklöf i sulkyn och ska bli spännande att följa.

Systemförslag

V65-1: 3,6,9,11 (12,7)
V65-2: 2,5,7 (4,8)
V65-3: 1,3,5,7, 11,12,13 (6,4)
V65-4: 5,7,8,9,15 (13,3)
V65-5: 12 Sanity (11,8)
V65-6: 6 Lord Capar (10,9)

420 rader / kronor