V65-tips Mantorp 28 mars


V65-tips Mantorp 28 mars

Spiken

1 Navaronne (V65-4) har höjt sig på slutet och svarat för fina insatser. Vid segern näst senast visade han bra styrka då han, efter att ha övertagit ledningen en bit in i loppet, drog sönder sina konkurrenter och stack ifrån till en överlägsen seger. Senast vreds han på drygt 1100 meter kvar i ryggar innan han gick till egen attack i slutkurvan. Han blev dock nerspeedad den sista biten och det är inget snack om att styrkan är hans främsta vapen. Osäkert om han kan hålla upp ledningen initialt här men med enbart fyra hästar på startfållan lär han hitta ut tidigt och omgående köra sig till ledningen. Väl där blir han inte lätt att rå på då Per Lennartsson lär dra i ett hårt tempo under slutvarvet för att göra motståndarna möra.

Chansspiken

I den avslutande avdelningen får vi se en intressant årsdebutant i ny regi. Det handlar om 6 Jalapeno Broline som gör debut för Åke Svanstedt. Sådant är alltid spännande att följa. Femåringen svarade för några riktigt fina prestationer under slutet av förra året. Hon kan öppna hyfsat bakom bilen men det troliga är ändå att Svanstedt söker position i första hand. Sedan tål hon att göra en del själv i loppen och vi kan säkert förvänta oss en äkta ”Svanstedtare” under slutvarvet. Jalapeno Broline har i princip tävlat med skor runt om i hela sitt liv. Om det går att köra barfota ikväll kan det bli hur bra som helst. Rolig chansspik som inte är favorit i nuläget.

V65-tips Mantorp 28 mars

Låset

6 True Q. (V65-1) är åter redo för comeback på tävlingsbanan efter några månaders uppehåll. I den inledande avdelningen har Åke Svanstedt hittat ett passande stayerlopp åt tioåringen och han bör ses med bra chans mot det här gänget. Han kan visserligen behöva lopp i kroppen men distansen känns bara som plus. Han lär dock inte vara på topp och därför garderar jag med 7 Rolls Royce som däremot har mycket fin form. Liksom True Q. är han gynnad av den längre distansen och han är dessutom speedig. Med rätt ryggresa, varför inte bakom True Q. så kan han ställa samtliga schack matt över upploppet. Denna duo höjer sig klart över mängden.

 

Systemet

V65-1: 6,7 (3-2)
V65-2: 1,2,3,4,5,6,7,8,9 (6-4)
V65-3: 1,2,3,6 (9-5)
V65-4: 1 Navaronne (5-2)
V65-5: 1,5,6,7,8,9 (10-3)
V65-6: 6 Jalapeno Broline (4-2) 

432 rader/kronor