V65-tips till Mantorp 11 april


V65-tips till Mantorp 11 april

Spiken

11 Minos Vang (V65-2) har inte setts till på travovalen sedan i mitten av november. Då slutade han på en hedrande fjärdeplats bakom hästar som Local Conch och Iceland, dessutom var han före en viss Maharajah i målgången. Ikväll väntar en passande uppgift trots att han står med 40 meters tillägg. Motståndet skrämmer nämligen inte ett dugg och då främste konkurrenten 10 Joel Cortina inte visar någon form alls för dagen borde Minos Vang ha en toppchans. Han kan dessutom lägga iväg bra från start och trots dubbla tillägg är det inte omöjligt att Svanstedt kan placera honom i ledningen tidigt. Oavsett upplägg är han dock skyldig att vinna mot ett sådant här skralt gäng.

V65-tips till Mantorp 11 april

Trio gör upp

Tre hästar höjer sig klart över mängden i topploppet Kjell P Dahlströms Minne (V65-3). Tipset till fjolårets derbyvinnare 6 Joke Face som är redo för årsdebut. Han hade en fantastisk säsong bakom sig och är ett givet segerbud direkt. Det är också 2 Select Yankee som också gör årsdebut. Han var väl inte som bäst under hösten men har nu fått vila och ladda batterierna så gott det går inför kvällens lopp. Dessutom har han lite trumf på handen då han har bästa spåret. Men då ovan nämnda duo är ute i årsdebuter måste man också ta med 5 Prince Tagg som har gjort en start i år. Det var heller ingen dålig insats då han pulveriserade motståndet och vann mycket lätt till slut. När två träter så kan en tredje komma in i matchen och det är där Prince Tagg placerar sig. Loppet ska stå helt och hållet mellan denna trio.

V65-tips till Mantorp 11 april

Intervjuer

Ulf Stenströmer gästar Mantorp ikväll med fyra hästar på V65 och kommenterar dessa på följande sätt:

5 Nova Kebell (V65-1) gjorde ett otroligt lopp senast egentligen med tanke på att hon inte fungerade någon gång i aktionen då hon inte fick fäste. Nu har honn fått ett bra utgångsläge då hon är snabb från start. Hon borde räcka bra.

8 Nestor Gel (V65-4) började lovande men svek rätt så mycket under fjolåret. Det är en fin häst i grunden men nu blev det lite väl tufft kanske med ett åttondespår i årsdebuten. Han är dock väl förberedd och gör säkert ett bra lopp direkt.

9 Good as Princess (V65-5) svarade för en bra insats senast efter sin startgalopp. Nu har hon fått ett passande smygläge och blir det lite tempo på loppet avslutar hon alltid bra.

1 Majestic Rhode (V65-6) öppnade snabbt senast och blev lite ambitiös framme i ledningen. Det var ändå bra gjort av honom att hålla undan även om det blev lite stumma ben till slut. Nu har han passande förutsättningar då han är snabb från start och håller han upp ledningen ska det vara en rätt så bra chans.

Systemet
V65-1: 4,6,9 (5-8)
V65-2: 11 Minos Vang (10-3)
V65-3: 2,5,6 (4-1)
V65-4: 2,3,4,8,11 (9-1)
V65-5: 3,4 (1-9)
V65-6: 1,2,3,5,10,11 (7-4)

540 rader/kronor