V65-tips Jägersro 12 april


V65-tips Jägersro 12 april

Spikarna

4 Raja Mirchi (V65-5) var lite av en besvikelse i årsdebuten på Åby. Efter att ha galopperat inledningsvis och därefter forcerats framåt, kunde han inte värja sig mot en smygkörd Deuxieme Picsous till slut. Han fungerade aldrig fullt ut i travet men vi vet vad Raja Mirchi kan när han väl är som han ska. Det gäller att ha lite fingertoppskänsla med den här hästen och när det nu väntar start på hemmaplan tror jag att vi får se den Raja som tog hem Kriteriet i höstas. Han har vunnit fem av sex på Jägersro och ska ta toppchans till ny seger ikvälll, även om han möter fina toppar emot som Amour Rapide och Orfeus Brodde.

7 Lover Shade (V65-6) är en riktigt gedigen travare som alltid slutar långt framme. Och ikväll tror jag han slutar allra längst fram trots ett halvlurigt läge. Love You-sonen har gått bra hela året och har formen i zenit just nu. Efter två raka segrar fick han nöja sig med en tredjeplats på V75 senast, efter att ha avslutat vasst bakom Conrads Linsan och Slevin Kelevra på fina 12,1/1640. Spår sju är inte optimalt men får han bara en hyfsad resa tror jag att han sänker allt när Lövgren ger anfallsorder.

V65-tips Jägersro 12 april

Storfavoriten garderas…

10 Lagavulin (V65-3) svarade för en stark upphämtning efter startgalopp i Sverige-debuten för tre veckor sedan. Han har riktigt bra fart för klassen och går han felfri så ska han ses med en helt okej chans. Men det finns bättre spikar i omgången och jag garderar med några intressanta motbud här. 2 Tarport Venus gick i dödens i samma lopp som Lagavulin senast och höll klart bra som tvåa. Han visade i starten 25/1 på Jägersro att han trivs bra i ledningen och når han dit nu blir han svårslagen. 4 Winston de Frise har bra form och är en riktig rysare. 6 Dolomite Tooma har bra kapacitet och streckas.

Glöm inte…

V65-inledningen består av ett litet men mycket starkt startfält. Det känns som att det kan bli körning inledningsvis mellan 1 Lavec Kronos och 3 Hoity Toity Face, vilket kan bädda för övriga att komma in i matchen. Lavec Kronos har bara tagit tre segrar över medeldistans på 22 starter men ska ändå ses med god chans om han tar spets. Hoity Toity Face drog i hårt tempo i ledningen senast och gick i mål på snabbaste tiden i Sverige i över kort distans. Det kan dock bli tuffare att hålla hela vägen över medeldistans, om hon nu skulle nå ledning. Jag tar givetvis med båda men garderar på med 6 Min Narkissos och 7 Classic Grand Cru. 6 Min Narkissos avslutade starkt i samma lopp som Hoity Toity Face senast och lär gå framåt i form med den insatsen i kroppen. 7 Classic Grand Cru orkade inte efter tuff resa i delfinal till Olympiatravet senast men blir att räkna med nu.

Draget

3 See You Again (V65-2) har fått två lopp i kroppen och kommer säkert göra en bra insats här. Hon var fin i årsdebuten men orkade inte riktigt i ett försök till Diamantstoet senast. Hon är snabb ut och kan nog räcka från spets om Haugstad väljer den vägen, men ryggresa kan också vara rätt taktik.

Systemet

V65-1: 1,3,6,7 (5,4)
V65-2: 2,3,4,7,11 (8,1)
V65-3: 2,3,4,6,10 (1,11)
V65-4: 1,9,10,11,14 (3,6)
V65-5: 4 Raja Mirchi (1,6)
V65-6: 7 Lover Shade (4,11)

500 rader /kronor