V65-tips Mantorp 7 maj


V65-tips Mantorp 7 maj

Spikarna

2 Platinium Shine (V65-1) möter lite enklare motstånd än på slutet och från ett perfekt läge ska hon ha bra chans till första årssegern ikväll. Senast i V75 på Solvalla gick hon starkt i tredjespår genom sista sväng och avslutade klart godkänt bakom True Advantage. Med två lopp i kroppen bör hon närma sig toppformen och förutsättningarna ikväll är mer gynnsamma än senast. Från spår två talar mycket för att Platinium Shine sitter i spets i ett tidigt skede och därifrån blir ekipaget svårslaget över den korta distansen. Hon är dock inte beroende av ledningen utan tål att göra en del jobb i spåren om det skulle krävas. Toppchans för Platinium Shine och hon känns som omgångens bästa spik.

15 Covington Ås (V65-6) är en gedigen travare som alltid svarar för jämna och fina insatser. Under hösten höll han sig långt framme i Silverdivisionen varje gång och nu är han tillbaka efter vinterträning. Uppgiften ikväll ser inte helt lätt ut, motståndet skrämmer knappast men det är inte lätt att stå på dubbla tillägg över medeldistans. Det gäller att han svarar för en bra prestation direkt och Covington Ås brukar gå bra efter vila så jag tror att han fixar det. Han är inte rädd för att göra jobbet själv och Svanstedt avancerar nog framåt tidigt. På sista varvet blir han svår att stå emot och jag satsar på ett singelstreck för Covington Ås.

Det känns som att det står mellan tilläggshästarna i Vårstayern (V65-4) och jag tror mest på 13 Armani Trot som spikas för att få ner systemkostnaden. Jörgen Westholms femåring har haft ett mycket bra år så här långt. Näst senast ledde han runt om i V75 på Romme på 15,9/2640 volt. Senast i Klass I-finalen på Solvalla avslutade han godkänt efter en invändig resa och formen verkar fortsatt fin. Nu är inte riktigt lika hårt emot och även om det finns några duktiga emot bör Armani Trot kunna plocka ner samtliga.

Övrigt…

Fyraåringsloppet (V65-2) är öppet och glöm inte bort 12 Cool Dream som kan bli bortglömd på sitt tråkiga utgångsläge. Senast sände Sundberg framåt 700 kvar från andra par utvändigt och Cool Dream avgjorde på ett bra sätt via 14 sista tusen. Han har fått två lopp i kroppen och segerstrider med bra fart på loppet.

2 Foot on the Gas
(V65-3) vann på en klart gångbar tid senast och gör han något liknande ikväll får tilläggshästarna svårt att hinna ikapp. Glöm inte heller 3 Codebreaker som har bra kapacitet och som är lite bortglömd på strecken i skrivande stund.

8 Tidied Accelerator (V65-5) har bra form och ska räknas trots ett jobbigt utgångsläge. Han var mycket bra som tvåa näst senast och senast gick han fullt godkänt efter galoppen (som ej syns i raden) med dryga varvet kvar. Kan ge 7 Global Mazerine en match. 10 M.T.Fortune Winner galopperade bort sig senast men visade bra form i loppet före, han tål att göra en del jobb på vägen och streckas. 

V65-systemet:
V65-1: 2 Platinium Shine (3,10)
V65-2: 1,3,5,6,7,8,9,10,12 (4,2)
V65-3: 2,3,4,7,9,10 (8,6)
V65-4: 13 Armani Trot (14,6)
V65-5: 7,8,10,12 (6,5)
V65-6: 15 Covington Ås (2,13)
216 kronor/rader