V65-tips Jägersro 12 juni


Spikarna

Det är sorgligt dåligt anmält till kvällens Derby Trial (V65-1) och det är heller inte så roligt att spela till ett fält med endast fem hästar. Hur som helst, det är bra klass på de hästar som startar och 2 M.T.Golden Boy känns som en lämplig spik. Förra årets Kriterietvåa drogs med en halsinfektion i kvalet till Kungapokalen men har fått två lopp i kroppen efter det och har formen på uppåtgående. På Billund näst senast kördes han tidigt till spets och höll säkert undan. Senast i Ina Scots Ära fick han en elak tryckare i spets och att han inte kunde utmana Opitergium till slut var inte mycket att säga om. Den långa distansen nu är nog hans bästa och det måste vara toppchans till att M.T.Golden boy leder detta runt om.

9 Ritano Freight (V65-3) fick en bra resa i stayerloppet för två veckor sedan på Jägersro och var nära att fälla urstarke Cocktail Will efter ett snabbt upplopp. Han verkar vara i fint slag för dagen och med senaste loppet i kroppen är han eventuellt ännu vassare nu. Kvällens uppgift ser klart lämplig ut och jag singelstreckar. Tillägg över 3140 spelar mindre roll utan det är styrkan som avgör och Ritano Freight blir inte lätt att tas med på slutvarvet. Utmanas främst av duktiga 10 Klio Face.

V65-tips Jägersro 12 juni

Låset

2 Mr Arkansas Rose (V65-4) är fortfarande segerlös men står minst sagt på tur för en vinst. Fyraåringen har visat fin form hela våren men ofta stått från taskiga utgångslägen och inte nått ända fram. Senast gick han med i spåren sista 700 och nådde andraplatsen på 12,9a/1640 efter ett starkt upplopp. I detta lärlingslopp står han perfekt inne på pengarna, körs av en av de bättre kuskarna, och har dessutom lottats till ett bra läge. Bra chans. Jag låser loppet med kapable 8 Remee la Marc som inte riktigt fått till det på slutet. Näst senast fick han ge sig efter en dödens-resa och senast under elitloppshelgen galopperade han bort sig innan start. Han har bra fart för klassen och Preben Sövik har en seger på ett försök med hästen. Starkt lås.

Övrigt…

10 Look at my Face (V65-2) och 1 Gri Di S.J. var ute i samma kvallopp för två veckor sedan och såg fina ut, de ska räknas tidigt. 9 Pommeau Simoni fick ge sig mot 12 Ozzy Rex efter en tung resa senast men är den bättre hästen av de två. Han är stark och tål att göra mycket jobb på vägen, tidigt streck. 6 Good as Solo avslutade rappt till segern senast och kan öppna hyggligt.

2 Laredo King (V65-5) ska passas tidigt. Han galopperade visserligen bort sig senast i Bergen men har dessförinnan visat mycket god form. 7 Oberon Eastwind streckas också tidigt, han gick 12 sista varvet ute i tredjespår senast och har nu fått två lopp i kroppen.

5 Rex O’Malley kan vara värd ett streck i V65-6. Det är en fin travare som efter en blek årsdebut i Halmstad i april vann övertygande i Odense i starten efter. Senast i Danska Sprintermästaren galopperade han bort sig men nu är han ute mot mer lämpligt motstånd och över rätt distans.

V65-systemet
V65-1: 2 M.T.Golden Boy (1,5)
V65-2: 1,4,5,6,9,10 (12,3)
V65-3: 9 Ritano Freight (10,7)
V65-4: 2,8 (12,10)
V65-5: 2,5,6,7 (12,1)
V65-6: 1,2,5,8,12 (10,3)
240 rader/kronor