V64-tips Solvalla 17 juni


V64-tips Solvalla 17 juni

Spikarna

3 True Advantage (V64-1) är stenhård märr som jag gillar skarpt. Under våren har hon varit ute i tuffa gäng mest varje gång och så gott som alltid svarat för fina prestationer. Näst senast i sin silverdebut fick hon backas sist från spår 8 och avslutade sedan mycket rejält i vida spår. Senast på Mantorp smögs hon invändigt och såg laddad och fin ut som fastlåst i rygg ledaren. Hon vinner inte så ofta men kvällens uppgift ser passande ut och för mig är hon omgångens bästa spik. Nu sitter Stefan Melander upp i sulkyn igen och från ett perfekt läge kan han välja att köra fram till täten tidigt eller sända framåt 600-700 kvar. Oavsett så ska det vara toppchans. Stefan Melander har riktigt bra form på stallet och så här säger stallets försteman Marcus M Melander om True Advantages chanser.
Hon satt fast med vinstkrafter senast enligt Björn Goop och håller toppform för dagen. Hon har utvecklat sin teknik sista tiden och travar allt bättre. Det bör vara en vettig vinstchans.

6 Disco A.E. (V64-5) är en läcker fyraåring som visar en härlig utveckling. Han glänste inte i sina första starter som treåring men har höjt sig hela tiden ju bättre motståndet blivit och i höstas slutade han trea i en Breeders Crown-final. Årets inledning på säsongen har varit suverän, i årsdebuten slog han flera kulltoppar på toppfina 13,1a/2140 och senast i Fyraåringseliten såg han smått lysande ut. Han hamnade i fjärde utvändigt och fick först chansen in på upploppet och spurtade starkt som trea. Nu har han bättre läge än senast och han är också gynnad av distansen är lite längre. Motståndet är tufft och det lär krävas en ny toppinsats av Disco A.E., men det tror jag att han klarar och spikar.
6 Disco A.E. kommer tillhöra kulltoppen och håller toppform för dagen. Senast svarade han för en toppspurt på Solvalla. Han har Kash’s Cantab invändigt om sig vilket gör det hela svårare, men han bör sluta långt fram, säger Marcus M Melander.

Låset

2 Notorious Bi (V64-3) har äntligen fått ett vettigt läge och skulle Kim Eriksson lyckas nå fram till ledningen efter en bit blir ekipaget svårslaget. Han imponerade stort vid segrarna i vintras men har kanske inte riktigt fått till det efter det. Senast var han dock ursäktad, det blev lite för långt fram och han blev störd 150 kvar. Finns formen där är det bra chans. Jag testar att gå kort i detta lopp och låser loppet på Melanders 4 Royal Peak och 10 Digital Darling.
4 Royal Peak håller fin form och kan öppna hyfsat från start. Han kan också göra en del grovjobb själv vilket han visade sist vid vinsten. Våra tre hästar har jämngod kapacitet men Royal Peak har fått bästa läget och har kanske bäst chans. 10 Digital Darling håller toppform och gjorde ett fint lopp senast, hon är dock lite känslig och kan lätt galoppera i sista sväng. 11 Indiscribable fick inget fäste senast på banan men hon var riktigt bra vid vinsten på Eskilstuna och inget tyder på formtapp.

Övrigt…

V64-2 är öppet och tipset till 7 Race Pilot som gör det bra varje gång. Näst senast på Solvalla avslutade han vasst till segern och senast på V86 i Bollnäs höll han helt okej i tredjespår. Han kan även öppna snabbt och bör hamna bra på det. 2 Kouros Broline har fått ett intressant läge för första gången på länge och når han spets blir han svår att plocka ned över den korta distansen. 11 Elora Hanover och 12 Joker Stursk har båda bra kapacitet för klassen och det verkar kunna bli tempo på tillställningen vilket gynnar dem. Men finns den rätta formen där? Skrällen är 1 Brio som avslutade bra efter en invändig resa senast. Han är ute över mer passande distans nu och har det rätta läget, farlig med klaff på loppet.

12 Miss Beniss (V64-4) har sett fin ut i årets starter och höll bra i Östersund senast. Hon bör bara bli bättre och bättre och trots ett halvlurigt läge räcker hon långt här. 3 Örbäckens Cruella har också formen på gång och höll tilltalande i tredjespår senast. Det hade varit intressant att se henne i spets och går hon en låg 15-tid kan tilläggshästarna få tufft att hinna ikapp.

4 Enter Flamboyant (V64-6) trivs på svensk mark och har svarat för flera bra insatser här. På Rättvik senast öppnade han snabbt till spets och efter 14 sista 1000 i ledningen blev segern enkel. Han lär leda länge. 9 Kimono Pearl är lovande och fick fritt sent senast och hade sparade krafter i mål. Hon går inte att räkna bort och 5 Trans Atlantic kan bättre än visat.
– 5 Trans Atlantic fick strykas för feber senast och formen är ett frågetecken även om han tränar okej. Vi har kört snälla lopp med honom på slutet trots att han lever på sin fina styrka. Vi ligger lite lågt denna gång, säger Marcus M Melander.

V64-systemet
V64-1: 3 True Advantage (7,4)
V64-2: 1,2,3,7,11,12 (10,6)
V64-3: 2,4,10 (9,11)
V64-4: 1,2,3,12,14,15 (8,6)
V64-5: 6 Disco A.E. (1,8)
V64-6: 3,4,5,9 (6,8)
432 rader/kronor.