V64-tips Bollnäs 29 juli


V64-tips Bollnäs 29 juli

Spikarna

7 B.W.Gulliver (V64-5) var suverän senast i V75 när han trots en tung resa i tredjespår och dödens kunde plocka ned Rigel Odin och hålla undan för övriga, på fina 23,9a/2140. Han har även gjort det bra tidigare i år och har nog aldrig varit i bättre slag än nu. Det är ingen häst som speedar ner sina konkurrenter utan Jan-Olov Persson kör nog framåt tidigt för att sätta upp tempot. Ledningen hade varit en fördel men B.W.Gulliver tål som bekant att göra jobbet i dödens också om det skulle behövas. Gör han om en liknande insats som senast så vinner han detta.

14 Donttellmewhattodo (V64-6) går ner i klass och borde ha bra chans att lösa dagens uppgift. Han har mött de bästa i kullen mest hela tiden i år och gjort det helt okej utan att riktigt glänsa. I samband med Kungapokalen blev han sjuk men formen verkar vara på uppåtgående igen. Han svarade för en godkänd insats i försök och final av Sprintermästaren och senast hakade han på okej i rygg på Vici Lane. Spår fem efter tillägg är ingen höjdare men motståndet skrämmer inte och strular det inte för mycket på vägen borde Donttellmewhattodo runda det här gänget ganska enkelt. Lennartsson har stallformen på gång och förhoppningsvis smittar det av sig på Donttellmewhattodo.

Låset

Ett spännande sprinterlopp inleder omgången och jag tycker att streckprocenten ser intressanta ut bakom jättefavoriten 2 David Sisu. David Sisu var ute i Sprintermästaren senast, i försöket drog han i hårt tempo men fick ge sig sista hundra. I finalen fick han en invändig resa och sköt till bra till fjärdeplatsen när luckan kom 100 kvar. Han verkar ha hittat toppformen och borde kunna få utdelning idag. Samtidigt kan han få öppna tufft igen och jag är inte säker på att han håller hela vägen. Jag testar en gardering med 4 Global Noble och 1 Go Green Pellini som är oväntat lite streckade. Global Noble åkte ut i försöket till Sprintermästaren men såg fin ut i rygg på David Sisu och var inte tom i mål. Han är mycket bättre än raden och verkar ha formen på gång, med en bra resa tror jag att han utmanar David Sisu om segern. Go Green Pellini har mycket kapacitet i sig och löser det sig från läget är han med i striden.

Övrigt…

V64-2 ser öppet ut med orutinerade treåringar. 7 Fonzan Sund har gått starkt på slutet och vann på en klart gångbar tid senast. Hon får tipset trots ett lite vingligt läge. 9 Danilo Pointer avgjorde på ett bra sätt senast och streckas också tidigt.

10 Eklas Superior
(V64-3) gick på 750 kvar senast och plockade enkelt ner 5 Airmail till slut. Det var en bra årsdebut och det loppet bör ha fört honom framåt i form ytterligare. 12 Never Young (V64-3) gick bra efter vila senast även om det var långt fram till vinnaren. Han går säkert framåt med det loppet i kroppen och han står ganska bra inne i detta lopp.

11 Troll Viktor
(V64-4) trivs över den korta distansen och kommer till start med full form. Kan han hålla sig på benen hela vägen ska det vara en bra chans. 14 Min Faxen trivs på distansen, har bra läge och kan vara en rolig jätterysare i detta öppna lopp.

V64-systemet
V64-1: 1,2,4 (6,3)
V64-2: 2,5,6,7,9,11,12 (8,10)
V64-3: 3,7,10,11,12 (5,1)
V64-4: 4,9,11,14,15 (1,5)
V64-5: 7 B.W. Gulliver (3,1)
V64-6: 14 Donttellmewhattodo (3,12)
525 rader/kronor