V64-tips Dannero 19 augusti


V64-tips Dannero 19 augusti

Spikarna

7 Kadett C.D. (V64-1) har inte sett som bäst ut i år och bara gjort tre starter så här långt. Nu återkommer han efter drygt två månaders vila och ställs inför en ganska billig uppgift. Kadett C.D. lär inte vara på topp direkt men det behöver han inte heller vara för att vinna detta. I grunden är han en av Sveriges bästa femåringar och han borde vinna detta tämligen enkelt oavsett vilket upplägg Robert Bergh väljer.

Jan-Olov Persson sitter på leken med 2 B.W.Modde (V64-6) i dagens stora höjdare Kallblodskriteriet med 600.000 kronor till vinnaren. B.W.Modde har varit bäst i kullen hittills och var också den som övertygade mest i försöken. Moe Odin-sonen öppnade snabbt till ledningen och spårade sedan enkelt runt om på nya rekordet 28,3am, utan att vara bottnad i mål. Han möter för all del flera duktiga konkurrenter i finalen men från ett perfekt läge bör han hamna bra till direkt och när Jan-Olov Persson styr på blir B.W.Modde tung att stå emot.

9 One Way Street (V64-3) har visat riktigt fin form på slutet och även om hon står lite halvhårt inne i detta lopp ska hon ha bra segerchans. Senast från ett trist spår fick hon gå en del i tredjespåren och höll klart bra till andraplatsen. Näst senast satt hon fast med sparade krafter och för tre starter sedan var hon mycket rejäl vid seger efter att fått gå först i tredjespåret sista 900. Från ett fint läge lär hon hamna bra till direkt och kanske körs hon till spets direkt. Hon tål annars att gå en del i spåren själv och strular det inte på vägen tror jag att hon vinner detta.

Övrigt…

Kriteriestoet (V65-2) med 350.000 kronor till vinnaren blir en spännande uppgörelse mellan Sverige och Norge. 3 Järvsö Blomster höll starkt utvändigt om Eldjenta i uttagningen och kommer vara ännu vassare nu. 1 Spikra ledde runt om senast och bet ifrån sig bra över upploppet på bästa försökstiden. Hon kan spåra runt om igen. 2 Eldjenta övertygade i försöket och räknas igen liksom 9 Sjö Lyra som kan gå framåt mycket med försöksloppet i kroppen. 5 Mia Mollyn är stark och är inte helt borta om högt tempo.

1 Remelda (V65-4) har fin form för dagen men har galopperat bort mycket pengar på slutet. Senast gick hon bra efter tidig galopp och håller hon sig på benen hela vägen denna gång blir hon svårfångad för hästarna på tillägg. 11 Mel Odin höll bra från ledningen senast men fick ge sig mot Snygg. Han verkar vara på gång igen och kan räcka trots dubbla tillägg. 2 Ögon Glöd var bra näst senast i Sto-SM och kan gå snabbt över distansen.

V64-5 är ett kul spellopp och Klass II-försöket håller bra klass med flera formstarka hästar. Tipset till 6 Diamond of Ace som kanske inte varit som bäst i V75 på slutet men som imponerade vid sina segrar. Han är stark och tål att göra jobbet själv. 8 Happy Bruises håller sin fina form och löser det sig från åttondespåret har hon en vass spurt till slut. 10 Odens Nillan gick undan enkelt från dödens näst senast på Leangen och gör hon om den insatsen är hon inte helt borta här. 3 Heey Lovely kunde kanske hållit lite bättre senast från ledningen, har varit fin före det och räknas här.

V64-systemet (V6-endast utdelning vid sex rätt):
V64-1: 7 Kadett C.D. (6,1)
V64-2: 1,2,3,5,9 (6,4)
V64-3: 9 One Way Street (10,4)
V64-4: 1,2,6,7,11 (12,10)
V64-5: 2,3,4,5,6,8,10 (7,9)
V64-6: 2 B.W.Modde (4,3)
175 kronor/rader