V65-tips Axevalla 10 september


V65-tips Axevalla 10 september

LÅSET

4 Persos Seaman (V65-1) var bra på Vaggeryd senast, då han från spår sju fick positionen som fjärdehäst utvändigt. Knappt 400 kvar kunde han attackera ute i spåren och spurtade fint som tvåa, en halvlängd bakom Victory Hill. Näst senast var han också tvåa och nära att hinna fram till vinst på Kalmar. Han har inte visat att han är någon riktig startkanon i år men Pekka Lähdekorpi tror själv på god spetschans och jag tror att han har läget ganska klart för sig. Åke Svanstedt-ekipaget 5 Conrads Garland är värst emot och kommer nog hamna som spik på många kuponger. Glenn H har också sagt att de laddar en bit från start men han tycker att den rutinerade nioåringen går minst lika bra bakifrån, låter som att han öppnar upp för en reservplan. Han har tre raka segrar och håller väldigt fin form. Alla vinster har kommit från tidig ledning och sen har han bestämt hela vägen. Det som talar emot nu är en position lite längre ut på vingen, men visst kan han flyga till ledningen om han har en bra dag och bara glida undan till seger. Med de här två hästarna på kupongen känner jag mig ganska trygg.

SPIKEN

12 Nirvana Grif (V65-4) håller väldigt fin kapacitet för klassen men att spika ett sto som står på tillägg i voltstart och som dessutom har galopperat bort sig ett par gånger i år, gör man det? Jag gör det då jag har feeling för henne och Dan Widegren tror också på bra chans och säger att hon är som bäst när hon får gå bakifrån. I de två senaste starterna har hon avslutat ruggigt bra efter att ha gått i ryggar. På Åby gick hon 09,5 sista 600 och nu senast på Vaggeryd 09 sista 700. Det talar sitt tydliga språk och från springspår blir hon farlig om hon får sträcka ut sig över Axevallas långa upplopp.

ÖVRIGT

Om man är ute efter att gardera i V65-1 finns det två intressanta motbud. 2 Viking S.S. är tidig men har inte visat någon direkt vinnarform. Men från det här läget är det intressant. Tidigare i sommar har han med sin styrka, när han haft bra spår, resolut lyckats hålla upp ledningen. Han kommer oavsett om han försöker hålla upp ledningen eller inte få en väldigt bra position. Det troliga är att han får rygg ledaren och drömscenariot är såklart om det blir lite körning mellan de två favoriterna för då kan Per-Olof Svantesson sitta och smygåka och spara krutet tillslut. 7 Finders Keepers har inte något roligt spår och riskerar hamna på vingel men med klaff, en fin resa i ryggar och tempo är det inte förvånande om han skulle lyckas sätta dit nosen först.

Åkes många chanser:

Åke har många fina chanser ikväll och kan med lite klaff ta ett gäng segrar. Förutom 5 Conrads Garland (V65-1) har han 3 Digital Photo (V65-2) som Glenn H Persson tror kommer vara med och segerstrida. Han har bara gjort fyra starter i karriären och väntar på första vinsten, senast satt han fast med mycket krafter sparade. Det ska bli intressant att se hur han öppnar härifrån också. 10 Go Johnny Gogogo (V65-3) gör intressant debut i Åke Svanstedts regi och måste räknas tidigt. I samma lopp kör sonen Richard Svanstedt 12 Mick Jägers, tråkigt spår men hästen har visat att han kan vinna och ska med rätt resa ha en chans här. 10 Retract (V65-4) är en av de tidiga motbuden om man skulle gardera min spik. Hon står dock tråkigt till här med spår fem i andra volten. Hon har två raka andraplatser och satt fast i rygg ledaren med krafter kvar senast. Stall Svanstedt tycker trots att hon inte är helt pålitlig att hon ska räknas tidigt. 6 Glenn Palema (V65-5) är en av stallets bättre chanser ikväll och är en av tre hästar jag streckar i loppet. Han har varit ute och härdats i tuffa gäng och går nu ner i klass. Senast felade han bort dig då han tappade aktionen och galopperade 400 kvar. Glenn H Persson säger att han tränar på bra och att de inte hittade något fel. Ska normalt räknas med bra chans här. 3 Global Miracle (V65-6) bör ha en god chans att spetsa härifrån och borde kunna leda runt om. Frågetecknet är att hästen varit borta länge och dessutom blivit kastrerad, ett kvallopp är vad han gjort sedan oktober förra året. Hästen har dock väldigt hög kapacitet och Glenn H Persson säger att han inte skulle vara förvånad om han vinner direkt. Det känns för osäkert att lämna honom ensam på kupongen så kapable 7 Ouzo får bilda låset.

 

V65-systemet:

V65-1: 4,5 (2,7)

V65-2: 3,4,5,6,7,8,9 (2,1)

V65-3: 1,3,4,5,6,10,12 (2,8)

V65-4: 12 Nirvana Grif (10,1)

V65-5: 1,3,6 (2,10)

V65-6: 3,7 (6,8)

588 kronor/rader