V65-tips Jägersro 18 september


V65-tips Jägersro 18 september

Spikarna

8 Grumetti (V65-3) debuterade för Joakim Lövgren senast och rekordsänkte direkt till på för klassen fina 14,5am. Efter en öppning på 10,5 första 500 i spets fick Grumetti bestämma en bit och ekipaget gled undan till en säker seger. Han kan säkert gå framåt ytterligare i form med det loppet i kroppen och han känns som bästa hästen i fältet. Nu har han visserligen ett trist utgångsläge men han har en bra kusk i sulkyn och håller han sig bara på benen bör det vara god segerchans. Det är annars ett öppet lopp och det känns som en eller många här.

1 Galea (V65-6) är en liten chansning i en jämn upplaga av Hästägarkannan. Det är en mycket kapabel travare som stall Lugauer har höga förväntningar på och hon tillhör toppen av Tysklands bästa ston.  Senast under derbyhelgen debuterade hon för Lugauer men tog i en galopp när bilen släppte fältet. Hon uppgavs träna väldigt bra inför det loppet och gick ett provlopp på 12/1600. Spår ett kan bli en fälla men med lite klaff under vägen tror jag att hon bara vinner.

Låset

1 Diplomat Sund har inte fått till det på slutet och borde hållit bättre från ledningen på Charlottenlund senast. Det är annars en häst med fin kapacitet och med visad form hade han varit ett spikförslag ikväll. Han är rätt snabb ut bakom bilen och kan han hålla ut nr 4 inledningsvis så är mycket vunnet. Hittills har det blivit tre segrar på fyra starter med Johnny Takter och nästa kan komma ikväll. 4 Lifeislife B.R. var läcker från ledningen senast och bara gled undan med gott om krafter sparade till slut. Nu stöter han på lite tuffare motstånd men med tanke på hur fin han såg senast så räknas han igen. 6 Sonar Brodde var sämre i V75-konkurrens senast och ett litet frågetecken för formen. I normal författning duger han annars långt i klassen och med tempo på tillställningen kan han fälla allt. Garderar man vidare ska man inte glömma 5 Kom Lloyd med två lopp i kroppen.

Övrigt…

4 Travel M.S. (V65-2) har inlett karriären lovande och var godkänd som trea bakom mer rutinerade hästar senast. Han gick 16,4 full väg i debuten och löser det sig från spår fyra blir han svårslagen. 5 Cotton Trader utmanar i första hand, han hade hamnat på en bra tid utan galoppen senast och han verkar ha rätt bra fart i sig. 1 Orne har fått ett lopp i kroppen och kan få loppet från sitt fina läge.

1 Paris (V65-4) har gått förbättrat på slutet och räknas tidigt från ett perfekt läge. 10 Marion Hall är ojämn men trivs över den långa distansen.

5 Sigurd Speed var bra i spetssegern i ett Klass I-försök senast och siktar nog mot täten igen. Bra chans. 3 Power M.S. är under fin utveckling och ser ut att bli favorit efter strykning på Identico Corner, men han går upp i klass nu och kan tvingas göra mycket jobb själv. 7 Black Photo behöver tur på vägen men han kan avsluta starkt och är med i matchen.

V65-systemet:
V65-1: 1,4,6 (5,12)
V65-2: 1,3,4,5,6,7 (10,2)
V65-3: 8 Grumetti (9,6)
V65-4: 1,2,3,10,11,12,15 (13,4)
V65-5: 1,3,5,7 (2,8)
V65-6: 1 Galea (2,7)
504 rader/kronor