V65-tips Kalmar 14 december


V65-tips Kalmar 14 december

Spikarna:

V65-1 är ett ojämnt lopp där vi tror mycket på 5 Playboy C.H. och Ralf Karlstedt. Vid vinsten senast pressade man hårt utvändigt om ledaren och över upploppet stegade Playboy C.H. undan i imponerande stil. Det var bibehållen spänst och intrycket var riktigt bra. Motståndet är överkomligt och från det här fina läget kan Karlstedt köra till för ledningen. Behåller Playboy C.H. toppformen blir han svårslagen och det är en stark spik.
Senast var han riktigt, riktigt bra och han känns pigg och alert efteråt. Han har varit jämn och säker hela året men har ökat formen lite på slutet. Han fungerar bra med skor så eventuella hakar är nog inte något problem, han slår sig inte eller så. Det borde vara en hyggligt bra chans om formen sitter i, säger Ralf Karlstedt.

9 Scoccos Fleury (V65-4) galopperade bort 30 meter 850 kvar näst senast men kom tillbaka mycket starkt som tvåa och var klart förbättrad. Han höll farten bra som trea senast där han gick utvändigt ledaren sista varvet. Vi tycker att Fredrik Perssons treåring står på tur för att vinna och chansspikar honom i ett öppet och inte alltför högklassigt lopp över passande lång distans.
Han har känts stabilare och bättre efter sitt uppehåll. Han gick riktigt bra som tvåa efter galopp näst senast men var sämre senast. Det var dock första gången med hakar bak och jag fick bära honom och kunde inte köra för fullt. Det blir inga ändringar men jag tror att han ska fungera bättre nu, säger Fredrik Persson.

V65-tips Kalmar 14 december

Intervjuer:

1 Åtting Hornline (V65-1) har ett bra spår och det är en smygare som gäller för honom så får vi se hur långt det räcker, säger Fredrik Persson.

– 4 Tip Top C.K. (V65-2) är fin i träningen efter senast och är gynnad om han kan komma till ledningen. När spåren blev så här tycker jag att det är en bättre chans än 8 Picabo Elin, säger Fredrik Persson.

– 2 Diris Aragon (V65-3) känns helt okej i träningen efter senast. Då galopperade han på frammarsch och han är känslig att förflytta i sidled i svängarna. Läget är intressant och han ska räknas med chans. 9 Wictor West är rätt hygglig men har problem med fräschören. Han har inte fått något tempojobb inför det här och behöver troligen lopp i kroppen, säger Tommy Zackrisson.

7 Staro Bobcat (V65-5) har gått riktigt bra en tid och kommer han ner i ett vettigt läge ska han räknas. Han är inte kvick de första stegen men tål att gå en bit eftersom han är stark, säger Tommy Zackrisson.

7 Alfas da Vinci (V65-6): – Det blir intressant att prova honom över tre kilometer, jag tror att det ska passa bra om han inte behöver göra för mycket själv. Näst senast galopperade han för att han var för peppad men han gick fort efter inslaget. Han blir bättre och bättre och jag tycker att han ska räknas här, säger Tommy Zackrisson.

11 Que Linda (V65-6): – Jag var ganska nöjd med henne senast och har siktat mot det här loppet efteråt. Hon går säkert med skor som senast och jag tycker att det är en passande uppgift för att hon ska vara långt framme, säger Fredrik Persson.

Systemet:

V65-1: 5 Playboy C.H. (11-1)
V65-2: 1,4,5,7,8,9,10,12 (2-3)
V65-3: 1,2,4,7,10 (9-6)
V65-4: 9 Scoccos Fleury (3-8)
V65-5: 3,7,9 (4-5)
V65-6: 2,5,7,10,11 (12-3)

600 rader/kronor

För fullständig ranking, analyser och flera intervjuer se veckans nummer av V75Guiden.