V64-tips Solvalla 13 januari


Bästa spiken


2 Saston
(V64-1) hamnade i fjärde invändigt från spår ett senast och fick chansen då det var för sent. Hans upplopp var tilltalande och trots 11 sista 700 var det bra tryck över mål. Han var knappast tom i mål och formen verkar fortsatt på topp. Nu har han fått bästa tänkbara läge och motståndet håller ingen högre klass. Det ser ut som en straffspark och han är en motiverad storfavorit.

V64-tips Solvalla 13 januari

Chansspiken

1 Caddie Geisha (V64-6) inledde lovande med fyra segrar de sex första starterna och vann ett E3-kval på 12,8/1640 auto. Efter det har det mesta strulat och fjolåret var ett stort fiasko. Hon har alldeles för lite pengar på sig sett till kapacitet och att hon fått en träningsperiod behöver inte vara fel. Nu har hon perfekta förutsättningar och de tänkta utrustningsändringarna är intressanta. Hon behöver inte vara på topp för att vinna och löper hon upp till 70 procent av sitt kunnande ska det vara en bra spets- och vinstchans.
– Hon är ett kapabelt sto som inte fick till det i fjol. Hon var nära att kvala in till Stoderbyt i höstas och återkommer nu från ett tävlingsuppehåll. Hästen har haft en träningsperiod och är mycket jobbad men inte vässad i några högre farter. Jag tror att hon behöver lopp i kroppen för att hitta formen igen. Trots bra läge över passande distans tror jag att hon får svårt att vinna. Det blir öppet huvudlag och eventuellt barfota runt om och  jänkarvagn, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

V64-tips Solvalla 13 januari

Låset

13 Satchmo S.R.P. (V64-3) har haft en ruggig otur i höst och förtjänar en framgång. Senast uppträdde han korkat och galopperade i starten men visade fortsatt form i upphämtningen. Kapacitet för klassen finns så det räcker och blir över och felfri blir han svårslagen.
3 Elegant uppträder lite knepigt men visade rejäla takter då han avgjorde den tunga vägen på ett bra sätt senast. Han är säkert ännu vassare med loppet i kroppen och kan Björn Goop köra honom till ledningen i ett tidigt skede är mycket vunnet.
– Han vann på ett bra sätt ifrån dödens senast och hade krafter kvar i mål. Hästen är mycket bra i ordning och har aldrig varit så fräsch och fin som han är nu. Han har tränat på bra efter förra starten och känns minst lika fin. Han är stark och oöm och har ett perfekt läge här. Jag måste vara optimist och det här är stallets bästa chans under söndagen. Det blir Öppet huvudlag och eventuellt barfota bak, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

Skrällbud

4 Feu de Celeste (V64-2) är osäker men har bra fart för klassen. Upphämtningen efter galopp näst senast var riktigt bra och gången före satt hon fast med krafter kvar. Nu startar hon med bilstart för första gången, känslan är att det är en fördel och felfri är hon inte borta.
4 Diego di Maggio (V64-5) har blivit till åren och vinner sällan numera. Men senast gjorde han ett formstarkt intryck och sköt till riktigt bra över upploppet. Den korta distansen är ett plus och skulle favoriten få mothugg, vilket är högst troligt, är han en av flera som utmanar.

 

Systemförslag


V64-1:
2 Saston (3-4)
V64-2: 1,3,4,5,7,8,9,10,11 (6)
V64-3: 1,2,7,9,12 (3-15)
V64-4: 3,13 (7-8)
V64-5: 1,2,3,4,5,8,12 (9-7)
V64-6: 1 Caddie Geisha (10-5)

630 rader/kr