V64-tips Kalmar 8 mars


V64-tips Kalmar 8 mars

Spiken:

3 Macho Look (V64-5) har en mycket passande uppgift och vi tror på toppchans från ett perfekt utgångsläge. Kim Eriksson körde honom till två segrar i Kalmar i slutet av förra året och plockade ett tillägg på Footloose Neo vid senaste segern. Hästen har haft dåliga startspår i V75 på slutet men avslutade starkt över upploppet som tvåa bakom Starbec’s Macklo näst senast och satt fast med krafter kvar bakom Icebear senast. Hästen har varit struken för feber (V75-finalen) därefter men nu är han startklar igen och vi spikar.

V64-tips Kalmar 8 mars

 

Intervjuer:

Lufti Kolgjini tog fem tränarsegrar på Jägersro i tisdags och har tre chanser att vinna V64-lopp ikväll.

1 Opitergium (V64-1) har tränat riktigt bra inför årsdebuten och det är klart att han har bra segerchans. Fick han innerspår? …det var inte bra. Det är inte bra att tappa position över kort distans men jag tror nog att pappa löser det där. Han går med skor som tidigare, säger Adrian Kolgjini.

– 9 Barracuda River (V64-2) har övervintrat på bästa sätt och har varit startklar ett tag, vi har bara väntat på bra banunderlag. Det är aldrig lätt med dubbla tillägg men det såg inte så tufft ut på startvolten och han ska definitivt med på lappen. Han går med skor, säger Adrian Kolgjini.

– 14 Victoria Island (V64-4) har varit bra men att runda till seger från tre tillägg känns tufft. Det kan dock vara bra för henne att gå bakifrån för det kändes senast som att hon var mätt på ledningen. Hon går barfota runt om igen, säger Adrian Kolgjini.

Steen Juul kör två hästar som tränas av Henrik Thomsen.

– 5 Roxie Lavec (V64-4) gick ett riktigt starkt lopp senast och var nära i mål. Efter det verkar hon fin i jobben och jag tror att hon gör ett bra lopp nu. Fjärdespåret är knepigt men Steen får ta en lugn start och jag tror att hon ska gå iväg felfritt. Hon är lite orutinerad men kan gå en lång speed. Det blir inga ändringar i balans eller utrustning, säger Henrik Thomsen.

– 9 Omaha (V64-6) gick ett fantastiskt lopp efter att ha blivit generad till galopp senast. Sista 1300 var mycket starka och han gick med full fart över mål. Han har tagit loppet fint och känns bra i träningen. Det har varit en del oflyt ett tag för hans del och jag hoppas att det vänder så att han får vinna lopp. Jag tycker att han har visat riktigt bra kapacitet de senaste fem-sex starterna. Det blir skor runt om nu och barfota bak senast var ingen fördel för honom, säger Henrik Thomsen.

Systemet

 V64-1: 1,2,7 (6-3)
 V64-2: 6,7,9 (3-4)
 V64-3: 2,3,4,7 (8-5)
 V64-4: 5,12,13,14 (10-2)
 V64-5: 3 Macho Look (6-7)
 V64-6: 5,8,9,11 (7-12)

 3 x 3 x 4 x 4 x 1 x 4 = 576 rader/kr

För fullständig ranking, flera analyser och ytterligare intervjuer se veckans nummer av V75Guiden.