V64-tips Östersund 10 mars


V64-tips Östersund 10 mars

Singelstrecket

3 Michelle Ruda (V64-2) vann ett klent lunchlopp från ledningen i bekväm stil senast och det kanske inte ”slog gnistor” om henne. Det ser ändå ut som att hon är klart på gång och dagens motstånd håller ungefär likvärdig klass som senast. Mycket talar för att det blir samma scenario den här gången, tidigt till spets, ett lugnt mellanvarv och sedan glider hon undan på speed. I ett annars streckkrävande lopp är hon en vettig spik.

V64-tips Östersund 10 mars

Sparlopp

Jag spelar med två tvåhästarslås och i dessa räknar jag med att ha streck för spets- och bästa hästen. 9 Nahar har överlägsna meriter i V64-inledningen och givetvis toppchans. Han var fin då han vann ett V75-lopp i comebacken efter en sejour i Frankrike. Visade då, och även i Frankrike, att han kan göra bra lopp även med skor på. Dagens lopp är dock långtifrån årets viktigaste och skulle Robert Bergh underskatta det enda motbudet finns en liten chans att det blir förlust.
2 Calvados Crane har inte haft rätta flytet i år men nu har han äntligen läge för ledningen och i den positionen kämpar han som en tiger. Elva gånger har han körts i ledningen och det har blivit tio segrar, enda förlusten kom i ett V75-lopp då han fick ge sig knappt mot Pitch Command. Calvados Crane fick drag tåget i tredjespår sista 800 i ett V75 lopp senast, orkade inte riktigt sista biten men fullföljde bra och gav ett formbesked. Skulle han få fuska bort en bit i ledningen är det inte säkert att storfavoriten får tag i honom.

11 Storm Odd har bäst fartresurser i V64-3 men är inte helt att lita på och ta in 40 meter över kort distans är inte lätt. Senast gick han felfritt för första gången i år och då blev det en komfortabel seger efter ett avancemang till ledningen mitt i loppet. Gör han om den insatsen blir han svårslagen och han är given första häst.
Jag väljer att dubbla systemet med 1 Stumne Jubel som har perfekta förutsättningar. Han spetsade enkelt från innerspår näst senast och gled undan på ett bra sätt. Att distansen är ett halvvarv kortare är bara ett plus och om favoriten gör bort sig, eller drabbas av trafikproblem, har Stumne Jubel bra chans att leda från start till mål. Känslan är att han är mogen att sänka sitt rekord en bit.

Rysarbud

8 Granli Nicolai (V64-5) är ett mycket fint kallblod med en härlig teknik. Skulle han få spara speeden i det längsta är han inte borta trots att formen knappast är på topp efter en paus. Som sex procentare är han värd ett streck.

8 Miss Elaza (V64-6) är inte så tokig i grunden. Har fått två lopp i kroppen efter en paus men i dessa har det inte klaffat. Näst senast blev hon hängande i tredjespår i första sväng och backades ner i femte invändigt. Blev dessutom lite störd i sista sväng och sedan gick det inte att ta något. Senast fastnade hon bakom en trött ledare sista biten och hade lite krafter kvar. Givetvis så måste hon ha det serverat för att kunna vinna men V64-avslutningen känns öppen och så dålig som hon är streckad är hon absolut inte.

Systemförslag


V64-1:
2,9 (7-6)
V64-2: 3 Michelle Ruda (6-11)
V64-3: 1,11 (6-4)
V64-4: 2,5,6,10,11 (9-3)
V64-5: 7,8,13,14,15 (6-12)
V64-6: 2,5,7,8,9,14,15 (13-11)
700 rader/kronor