V65-tips till Färjestad 29 mars


V65-tips till Färjestad 29 mars

Spiken

2 Polar L.B. (V65-2) tog bara två segrar förra året men han var femma i en E3-final trots ett dåligt läge och har kapacitet för att vinna direkt i årsdebuten.  Han har matchats mot de bästa i kullen och nu är det enklare motstånd. Vi väljer att spika.
Det är en bra häst som har ett bra spår. Han har fått mycket jobb och ofta och länge men har inte gått fortare än 1.22 full väg. Jag tror att han går bra direkt i årsdebuten och sedan siktar vi mot Kungapokalen och Sprintermästaren. Han går med lätta skor, säger Stig Sjögren.

”Spännande årsdebut”

Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal för femåriga hästar (V65-5) är ett riktigt fint lopp. Hela sju hästar årsdebuterar vilket gör det lite svårbedömt men vi tycker att en trio höjer sig lite. Tipsettan till 6 Panne de Moteur som verkligen visade toppkapacitet under förra året. Han är ganska snabb iväg och över kort distans söker Örjan Kihlström säkert en framskjuten position direkt trots att det är årsdebut. Ett givet segerbud även om det är viss risk för ”dödens”.
Det här ska bli spännande men jag vet inte om han behöver lopp för han var igång och tävlade förra vintern och är inget träningslejon. Han har inte gått några världsrekord i jobben men han känns bättre än förra året och det är en häst som kan skilja på träning och tävling. Det blir optimalt direkt, barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Stefan Hultman.
1 Bon Frecia är också bra och han är dessutom i full tävlingsform. Han är mycket snabb ut och vi ser honom som klar spetsfavorit. Bon Frecia kan absolut leda hela vägen.
3 Fawkes visade riktigt fin kapacitet i ljusa stunder förra året. Han vann ju lite överraskande Kungapokalen och var sedan bra som trea i Sprintermästaren. Det är ett tidigt bud direkt i årsdebuten.
Han är bäst av våra två och har jobbat bra inför det här. Det är en skärpt häst på alla sätt och det är bra skalle på honom. Han var riktigt fin i det senaste jobbet, säger Åke Svanstedt.
9 Prawns har tränat på jättebra under vintern. Det här är en häst som jag inte tycker har fått ut riktigt det han kan. Nu är det årsdebut och bra hästar emot så jag vill främst se honom göra ett bra lopp, säger Roger Walmann.
4 Attorney Hanover jobbar bra men jag tror att det är lite för bra emot här, säger Åke Svanstedt.

 Systemet:

 V65-1: 2,5,7 (1-4)
 V65-2: 2,7,8,10,11,12 (13-5)
 V65-3: 2 Polar L.B. (10-7)
 V65-4: 5,11 (9-6)
 V65-5: 1,3,6 (10-9)
 V65-6: 1,3,7,10,12 (9-8)

 540 rader/kronor