V86-tips Solvalla 3 april

V86-1

  6 Digital Darling
  1 Johnny B.Kemp
– – – – – – – – – – – – –
11 Pomona Wibb
  2 Electra Sund
  4 Democrat
  7 Order by Mackie
  9 Nero Capar
  8 Ranch I do I do
10 Inhibited
  5 Di Caprio Tuna
  3 Altai

Analys: 6 Digital Darling är snabb från start och vi tror att hon släpps till ledningen av startsnabbe stallkamraten 4 Democrat som gör debut i ny regi. Digital Darling var bra som tvåa bakom Miss Beniss senast och blir mycket svårslagen om hon når ledningen. 1 Johnny B.Kemp öppnar snabb från innerspåret och kan räcka långt direkt i årsdebuten om det klaffar på vägen.

V86-2

  8 New Approach
– – – – – – – – – – – – –
  1 Independence
  6 Gigant Proud
  7 Socrate du Noyer
12 Quadrille
  9 Digital Beautiful
11 Gant Cobra
10 Teldar Paper
  2 Dufy Sund
  5 Choko Coco
  3 Nimrod di Quattro
  4 Caramella B.F.

Analys: 8 New Approach har tagit fyra segrar i ny regi och har vunnit med krafter kvar från ledningen på slutet. Han står fortfarande billigt inne i sin klass och vi tror att han vinner igen trots läget och några bra motståndare. 1 Independence är bra för klassen och gynnas om han kan hålla ledningen från innerspåret. 6 Gigant Proud vann från ledningen i årsdebuten senast. 7 Socrate du Noyer är stark och vann från ledningen i sin årsdebut.

V86-3

  2 P.J.Winner
  3 Valmy
  5 Salt and Lime
10 Escape Maneuver
11 Corleone Boko
  4 Livacious Lindy
  – – – – – – – – – – – –
12 Robben Bob
  7 B.B.S.Pelleshan
  6 Passion Ås
  9 Askö Q.
  8 Princeton O.K.
  1 Hyltans Adonis

Analys: Ett öppet fyraåringslopp. 2 P.J.Winner inledde med två enkla spetssegrar men galopperade bort sig från start senast. Han har inte visat botten ännu men möter mycket tuffare hästar. 3 Valmy hade krafter kvar vid spetssegern senast och är ett tidigt streck från bra läge. 5 Salt and Lime blir allt bättre och höll starkt utvändigt ledaren senast. 10 Escape Maneuver återkommer efter kortare uppehåll och kan duga felfri. 11 Corleone Boko är inte helt att lita på men har fart för att utmana trots läget. 4 Livacious Lindy har inte vunnit ännu men har mött tuffa hästar.

V86-4

  6 Oracle Kronos
13 Moving On
11 Peaberry
  2 Grandseigneur
– – – – – – – – – – – – – –
10 Rayon Lascaux
  7 Star Brodde
  1 Girlpower Dynamite
  3 Sergeant Pepper
  9 Aeronaut
  8 Noss Wood
15 Kricken C.D.
14 Powerful Credit
  5 Quick on Line
  4 Salix
12 Pele D.K.

Analys: 6 Oracle Kronos har vunnit sju av åtta starter i ny regi. Han höll undan för Tambur trots en snabb inledning till spets senast. Bra chans om han inte fastnar invändigt. 13 Moving On visade fin kapacitet som treåring föra året och vann direkt i årsdebuten senast. 11 Peaberry vann från ledningen i V75 senast och kan öppna snabbt från springspåret. Grundkapable 2 Grandseigneur gör en intressant debut i ny regi.

V86-5

11 Ulrika Karsk
  5 Adam’s Eve
  9 Star from Heaven
  3 Fortuna Sund
  4 Yaw Damper
  1 Staro Family
  6 Believe in’em
  2 Zerbina
– – – – – – – – – – – – –
  8 Global Nearly
12 Linda Eme
  7 Happy Bruises
10 Noblige Degato

Analys: Ett mycket öppet stolopp. 11 Ulrika Karsk var bra vid två segrar runt årsskiftet men återkommer efter uppehåll och missgynnas av läget. 5 Adam’s Eve satt fast från rygg ledaren senast. 9 Star From Heaven gick utvändigt ledaren i V75 senast men nu är det enklare motstånd. 3 Fortuna Sund vann i V75 som treåring men svek efter uppehåll senast. Startsnabb och normalt ett tidigt segerbud. 4 Yaw Damper utvecklades fint i slutet av förra året och räknas efter kortare uppehåll.

V86-6

  3 Miss Golightly
– – – – – – – – – – – – –
12 Offshore Man
  4 Meadow Match
  1 Adolf Hornline
  2 Quirk of Fate
  9 Bearzanzi
  7 Bella Hanover
  8 Sweetchildofmine
  5 Universe
  6 Greby Anna
10 Demonas Twix
11 Alvas Karat

Analys: 3 Miss Golightly vann trots ett dåligt läge näst senast och var mycket tapper som tvåa från dödens bakom Dream Trotter senast. Hon har toppchans från ett passande startspår. 12 Offshore Man vann på bra sätt från ledningen i årsdebuten senast men har ett dåligt spår och behöver vara förbättrad för att besegra vår spik.

V86-7

11 Prowess Kronos
– – – – – – – – – – – – –
  1 Full Forward
  2 Digital Media
  7 Qvintette
  3 Arctic Luxury
  9 Cabrea F.C.
  5 Love de Luxe
  6 Natascha Crown
  4 Twigs Voici
  8 Caviar’s Goldcard
10 B.W.T.High Voltage
12 Nice’n Smooth

Analys: 11 Prowess Kronos är obesegrad felfri i Ola Samuelssons regi och har vunnit sju av sina åtta senaste starter. Hon vann trots ett dåligt startspår senast och blir svårslagen igen. 1 Full Forward tog tre segrar som treåring och har fin kapacitet. Hon gör dock årsdebut och kan normalt inte försvara ledningen mot startsnabba 2 Digital Media.

V86-8

  6 Claes Boko
  2 Engla Håleryd
  8 Divine Razz
13 Standout
11 Alvena Nonstop
– – – – – – – – – – – – – –
12 Like Di Poggio
  7 Lajo Zenit
  4 Aaron Boko
  1 Spike de Rabotiere
  5 President Bravur
  9 Ego Sånna
10 No More Headache

Analys: 6 Claes Boko visade fin kapacitet som treåring och gör en intressant årsdebut. Vi tror att han tar ledningen från springspåret och sedan är han hästen att besegra. 2 Engla Håleryd blir allt bättre och har imponerat vid tre segrar i följd. Hon är stark och besegrade ledande Porthos Amok trots en startgalopp senast. 8 Divine Razz tog sex segrar i följd och avslutade 12 sista 800 som fyra bakom Miss Beniss senast. 13 Standout gör årsdebut och det är ingen enkel uppgift att plocka 40 meter på jämngamle Claes Boko. 11 Alvena Nonstop spurtar vasst med smyglopp.

V86-systemet: 2 x 1 x 6 x 4 x 8 x 1 x 1 x 5 = 1920 rader/480 kronor

V86-tips Solvalla 3 april

 

Intervjuer:

På följande vis kommenterar Stig H Johansson sina fyra startande hästar på hemsidan.

2 Electra Sund (V86-1)
– I höstas tappade hon formen och har av den anledningen fått ta en längre tävlingspaus. Hon har tränat på hela tiden, 1.21/2000 m som snabbast inne på Solvalla, och jag tycker att hon är bra förberedd inför årsdebuten. Formen är god, som det känns. Electra Sund har ett bra läge och är snabb iväg, men att hon ska vinna direkt är ändå kanske inte att begära.

9 Nero Capar (V86-1)
– I senaste starten hamnade han utvändigt om ledaren och det är inte hans likör, så det blev en ny nolla i raden. Nero Capar har haft en del otur och är inte helt ur form, vilket resultaten kan tyckas vittna om. Jag hävdar att han är bättre än sin resultatrad, om än inte på topp. 1640 m gillar han, men från bakspår blir det svårt för honom. Av våra två i loppet är nog Electra Sund bäst.

3 Sergeant Pepper (V86-4)
– Efter en positiv start på karriären har han inte utvecklats som vi hoppats på. Han hade varit borta från tävlandet i över ett år innan han gjorde comeback i mars, men i de två starter han hunnit göra har Sergeant Pepper inte uträttat något extra. Viss uppryckning tyckte jag mig se i amatörloppet senast, men den här gången får han försöka skaffa sig några poäng. Knappast mer.

 
6 Claes Boko (V86-8)

– Han är redo för comeback efter tre månaders vila. Har jobbat rätt så bra, även om han inte är någon träningsfantom. Som snabbast har han gått 1.18 full distans. Jag var dock inte nöjd med hans uppträdande i måndagsjobbet, då han var rullig. Inget gott tecken, men Claes Boko brukar skärpa sig i tävling och det är bara att hoppas att han gör likadant nu också. Han besitter fin kapacitet och 3140 m tror jag att han ska klara bra.