V65-tips Jägersro 23 april


V65-tips Jägersro 23 april

Spiken

Danska Derbyvinnaren 10 Peak (V65-3) vann senast efter att ha fått ett lopp i rygg ledaren. Efter kort galopp 250 kvar avslutade han bra sista biten och känns på gång efter årsdebuten. Nu har han visserligen några att runda då han startar på 40 meters tillägg, men det tror jag inte är något problem över den långa distansen. Det får inte kosta för mycket och det gäller att han har lite flyt med positionerna och att det inte går för långsamt inledningsvis. Förra året gjorde han tre starter över 3140 och lyckades inte men någon gång ska vara den första…

Chansspiken

2 Don´t Cry (V65-6) gör visserligen årsdebut men var bra i debuten förra året. Som fyraåring vann hon Diamantstoet-finalen förra sommaren och håller bra kapacitet för klassen. Jag tror att hon går ut direkt och spårar runt om med Lugauer, som känns lite på gång som kusk. Kanske främsta motbudet 4 O´Malley´s Tös har tre vinster med sig i bagaget i år och har många lopp i kroppen men är inte helt säker på benen, men håller hon sig till trav är hon tidig att utmana om segern.  

V65-1

1 First Jag (V65-1) är snabb ut och även om det står flera startsnabba längre ut på vingen så tror jag att Marcus Savin sjuåring som var riktigt bra som treåring lyckas hålla spets inledningsvis. Senast följde han med godkänt på innern men fick fritt för sent och svårbedömt om han hade något sparat. Det var i alla fall första starten på två månader och med den genomköraren bör hästen gå framåt och kan möjligtvis, om han får bestämma i måttligt tempo, spåra runt om. Men det känns på tok för osäkert att chansspika med tanke på ett gäng kapabla hästar där bakom och att det kan bli körning i början. 7 Marlin Jet har fått tråkigt läge men är bra för klassen och med rätt resa ska han kunna avsluta starkt. Senast blev han över från start och hamnade långt bak i fältet. Han kunde inget extra men avslutade ändå i hyggligt bakom täten i hyfsat snabb tempo, 12,5 sista 1000. Jag blir inte förvånad om Lugauer försöker köra till relativt tidigt för att överta ledningen från First Jag, som han normalt ska rankas högre än. Han tål att göra en del jobb själv också. 9 Middle East kommer direkt från bronsfinal på Åby där han avslutade positivt och spänstigt som fyra över Åbys open stretch efter att ha körts i 4-par invändigt. Han kan mycket och står på tur för en vinst. Han har fått ett fint läge och kan få rygg på ledaren direkt. Med rätt resa blir jag inte förvånad om han rycker undan över upploppet och vinner rätt så enkelt.

Systemförslag

V65-1: 1,7,9 (8-4)

V65-2: 1,2,3,4,5,7,8,9,10,12 (6)

V65-3: 10 Peak (1-11)

V65-4: 1,2,4,6,7,10 (12-8)

V65-5: 3,11,12 (5-9)

V65-6: 2 Don´t Cry (4-12)

Kostnad: 540 kronor/rader