V65-tips Bergsåker 25 april


V65-tips Bergsåker 25 april

Spikarna

4 Eros Tooma (V65-5) har tagit två raka segrar på slutet och har formen helt på topp. Näst senast blev han framdragen i tredjespår på sista bortre långsidan och avgjorde sedan säkert över upploppet. Senast fick han en jobbig inledning från spår åtta bakom bilen innan han hamnade i dödens. Trots den tunga resan så blev det en rätt säker seger på nya rekordet 13.0a/1640 meter.
– Han imponerade senast när han vann från dödens. Läget är bra och han är snabb ut men han är stark och oöm också. Jag tror mycket på honom. Alla våra hästar kommer att gå med skor och jänkarvagn, säger Henrik Larsson.
Med flera startsnabba hästar bakom vingen så kan det gå undan rejält från start och det skulle gynna Eros Tooma som är stark och håller farten hela vägen in i mål. Från ett fint läge så tror vi på riktigt bra chans och spikar.
1 Un Sacco di Soldi årsdebuterar men har gått bra efter vila tidigare och trivs med de aktuella förutsättningarna. Han är inte att lita på, men felfri tar han nog hand om ledningen. Från spets brukar han sälja sig dyrt. Han står dessutom riktigt bra inne på pengarna.

I V65-6 tror vi att 2 O.P.’s Flirt tar sin fjärde raka seger. Från spår två bakom bilen är han spetsfavorit och från ledningen blir han en tuff nöt att knäcka för de värsta konkurrenterna som har sämre lägen och/eller diffus form. Vi spikar. Senast fick han bestämma i spets och vann sedan säkert efter en snabb avslutning. Han fungerar även fint bakifrån vilket han visade vid spurtsegern för tre starter sedan.
– Han var jättefin i fredagsintervallerna och känns bara bättre och bättre. Han är bäst barfota, men nu blir det samma balans som tidigare. Vi fick ett jättebra läge och jag skulle inte vilja byta häst med någon. Bergh har en bra häst, men som jag läser loppet så tar vi ledningen. Jag tror på bra chans och vore jag travspelare så skulle jag spika, säger Markus Pihlström.
3 Unio Mystica är stark och kapabel och vann bland annat ett klass II-försök från dödens i fjol. Han är inte helt att lita på och har varit borta ett tag men är långt framme om formen sitter där. Läget är bra och han kan öppna hyggligt. Värst emot.
– Han var lite seg i senaste jobbet, därför är det svårt att veta om han kan vara med och kriga, säger Jimmy Jonsson.

Systemförslag

V65-1: 1,2,6,8,9,10,11,12 (4-7)

V65-2: 5,6,9,10 (8-1)

V65-3: 3,8,10 (4-5)

V65-4: 3,5,6,7,8,9 (4-2)

V65-5: 4 Eros Tooma (1-6)

V65-6: 2 O.P.’s Flirt (3-12)

Kostnad: 576 kronor/rader

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.