V64-tips Kalmar 13 september


Låset

V64 inleds med Vilhelm Johanssons Minneslopp, ett högklassigt lopp för fyra- och femåriga ston.
8 Drillbit Ås är den självklara tipsettan. I Stoeliten senast gick hon bra till slut, men från ett hopplöst tolftespår var vägen till mål för lång. De flesta segrarna har kommit efter spets och slut men hon har tidigare visat att hon kan gå den tunga vägen och i ryggar, bland annat förra sommaren, då hon mycket imponerande segrade i StoChampionatet efter en resa i dödens.
– Hon var bra senast och innan jag såg lottningen här hade jag stora förhoppningar. Spåret är ett minus då det är klar fördel med bra spår mot det här tuffa motståndet. Den jag har mest respekt för på förhand är Mermaid Ås men det kan gå bra med lite klaff, säger Svante Båth.
Vi låser med 4 Mermaid Ås som vann korta E3 för ston 2011. Senast hängde hon med godkänt bakom Pantholops på Odense. Det är en högkapabel märr som ofta svarar för stabila insatser utan att räcka hela vägen. Kanske står hon på tur för en seger och från fint läge räknas hon tidigt.
– Hon går bra varje gång. Jag tror att det kan vara positivt med täta starter för det hade gått några veckor inför den senaste starten. Jag är nöjd med startspåret och det blir inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
1 Örbäckens Cruella är jag nöjd med läget med. Hon tar knappast ledningen men de springer inte ifrån henne. Det blir inga ändringar, säger Claes Svensson.
Utifrån lär Adrian Kolgjini ladda med startsnabbe 6 Onice Axe. Hon har inte vunnit ännu i år och får svårt att hålla undan över medeldistans.

 

Spiken

14 Sem Jafet (V64-4) trivs mycket bra över lång distans och har en passande uppgift trots dubbla tillägg. Han vann mot betydligt tuffare hästar på Jägersro näst senast men galopperade i V75-finalen senast. Tränaren är nöjd med hästen i jobben och vi tror på toppchans.
– Han har varit förkyld efter senast men fick ett banjobb i måndags och kändes bra. Han är gynnad av lång distans och ska vara en av A-hästarna i loppet. Han går barfota fram, säger Peter Untersteiner.

Systemförslag

Avdelning   Reserver
V64-1: 4,8 7-5
V64-2: 2,3,4,5,7,8,9,10 1-6
V64-3: 6,9 8-5
V64-4: 14 Sem Jafet 8-1
V64-5: 2,3,4,5,6,7,8,9 10-12
V64-6: 1,14 11-9

Stora systemet: 2 x 8 x 2 x 1 x 8 x 2 = 512 rader/kr.

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.