V64-tips Östersund 27 februari


V64-tips Östersund 27 februari

Spiken

8 Bro Viking (V64-6) är svårstoppad när han fungerar. Han tog fem segrar i följd innan förlusten på Solvalla näst senast. Han fick inte chansen den gången efter invändigt lopp och han hade gott om krafter kvar. Senast fungerade han inte lika bra och galopperade 600 kvar. Nu kör Robert Bergh och vi tror att han vinner loppet.

– Han var bra på Solvalla men senast hade han för lång checkrem och fungerade inte som bäst. Allt är bra med honom och jag tror inte att spåret är något problem för han är normalt säker på benen, säger Jimmy Jonsson.

Låset 1

12 Fast Pay (V64-2) svarade för en stark insats i debuten för Robert Bergh senast. Han fick då vandra större delen av loppet utvändigt utan rygg och att han inte kunde svara Platone G.S.O. mitt på upploppet är inget att säga om. Han är knappast sämre med det loppet i kroppen och trots att han har sämsta läget har han bra chans att runda allt.

– Han gjorde ett bra lopp senast och det här är en bra häst som har tränat fortsatt fint efter debuten hos oss. Jag tror att han går bra även om han tävlar med skor, säger Jimmy Jonsson.

Vi dubblar systemet med 4 Prince di Poggio. Han höll bra i debuten för Sophie Ställberg senast och möter enklare motstånd här. Får han spara speeden är han riktigt vass och han är ett givet segerbud.

– Han gjorde en bra insats senast och bör nog också gå framåt med loppet i kroppen. Han känns fin efteråt och verkar ha tagit loppet på bra sätt. Har ett perfekt läge men jag vet inte riktigt hur snabb han är från start. Jag har inte bestämt balans men blir banan fin har han hovar för att gå barfota runt om. Det känns som motståndet är lite enklare nu och han ska kunna vara med där framme, säger Sophie Ställberg.

Låset 2

6 Google Håleryd (V64-5) var fyra från tredje invändigt bakom bland annat Riff Kronos på Solvalla för tre starter sedan. Han fick fritt sent vid segern på tung bana näst senast och avslutade bra. Senast kördes han till ledningen 1850 kvar och vann enkelt med gott om krafter kvar. Han kan inte vara med och köra om ledningen men vi tror på tufft tempo och att han avgör till slut.

1 Nabab di Poggio är startsnabb och kan bli svår att nå från ledningen. Det är några snabba utvändigt men han visade fin fart senast och är värd ett streck på det fina läget.

– Han galopperade precis innan mål senast men utan galoppen hade han gått en 12,5-tid. Daniel Olsson tyckte att hästen kändes mycket fin men han sa att han släppte av lite för mycket sista biten. Hästen verkar också tagit loppet på bra sätt och har ett bra läge. Jag tror han ska kunna duga fint här, säger Sophie Ställberg.

Fullständig rank med analyser och ytterligare intervjuer finns i veckans nummer av V75-Guiden.

Systemet

V64-1: 1,6,10 (5-3)

V64-2: 4,12 (2,6)

V64-3: 5,6,7,10,11,13,15 (14-2)

V64-4: 2,4,9,10,12 (11-5)

V64-5: 1,6 (9-4)

V64-6: 8 Bro Viking (3-11)

420 rader/kronor