V64-tips Östersund 14 mars


V64-tips Östersund 14 mars

Spiken:

Ett knepigt kallblodslopp där en häst höjer sig över de övriga. Vi väljer att spika 9 Esping (V64-4) som hade tagit 12 segrar på 20 starter och aldrig förlorat felfri inför sin start på Skellefteå i söndags. Han kunde inte försvara ledningen 600 kvar men kom tillbaka bra över upploppet och visade fin styrka. Nu blir det ganska tätt mellan starterna men det är inget som oroar tränaren och vi tror på seger.
– Galoppen näst senast var inte hästens fel för banan var moddig och han är bäst på fast och fin bana. Han var bra trots att han förlorade senast för han fick inte rätt fäste och gick på ren skalle hela vägen. Täta starter är inget problem för honom och jag vill helst ge honom ett rygglopp, det tror jag passar honom bäst. Han är stark och går hela vägen. Vi lättar honom några gram och jag tror säkert att han kan 1.28 men jag vet inte om han är någon spik, säger Björn Karlsson.

V64-tips Östersund 14 mars

Chansspiken:

1 Darling (V64-1) var tvåa i V75 som knappt slagen tidigare under hösten och var jättefin i första starten på två månader senast. Normalt sett ska hon gå framåt med loppet i kroppen och läget den här gången blev perfekt. Vi tror att hon tar hand om ledningen och när värsta motbudet fick ett betydligt sämre läge tror vi att hon blir svårfångad. Chansspik!
– Hon var betydligt finare än vad jag trodde hon skulle vara senast. Den här gången fick hon ju ett bra läge samtidigt som värsta konkurrenten fick ett betydligt sämre så visst ser det bra ut på förhand. Hon är snabb ut så vi provar i ledningen. Möjligen plockar vi av henne sulorna den här gången, säger Lasse Edlund.
12 Limping Shrimp är bästa hästen men handikappas av ett svårt utgångsläge och det kan bli många hästar i vägen.

Intervjun:

8 Magic Number (V64-3) avslutade klart godkänt senast och den här gången ska det bli några intressanta ändringar.
– Hon har haft otur tycker jag som inte fått vinna hos oss. Hon har gått bra på slutet och håller fortsatt formen. Från ett bättre spår tror hon hade kunnat ta ledningen men från det här läget får vi hoppas hon kan hitta ner någonstans. Den här gången ska vi göra lite ändringar. Vi kommer att plocka av henne alla skor och det blir även jänkarvagn. Det är första gången för båda i min regi. Hon känns som en riktig barfotahäst så jag tror det ska slå bra ut, säger Lasse Edlund.

Systemförslag:

Avd1: 1 Darling (12-8)

Avd2: 2,7,8,12 (11-1)

Avd3: Alla (6-8)

Avd4: 9 Esping (7-2)

Avd5: 3,9,10 (6-7)

Avd6: 1,5,8 (11-12)

 

432 rader/kronor