V64-tips Eskilstuna 1 april


V64-tips Eskilstuna 1 april

Bästa spiken:

2 Traveling Man (V64-1) blev struken på grund av snöovädret på Solvalla senast men ska enligt stallet var fortsatt fin i träningen. Den här gången ser det upplagt ut för ledningen och från den positionen är han alltid svårslagen. Ifjol vann han ett Sweden Cup försök på 10,1/1609a och är en häst som står sig precis under absoluta eliten. Visst har jag respekt för en sådan som Friction men han har ingen toppform ännu och jag tror inte att han slår min spik från utvändig position. En stark spik att inleda omgången med.

V64-tips Eskilstuna 1 april

Låset:

4 R.K.Princess och 6 Stylish Hanover (V64-5). R.K.Princess var inte alls som bäst i förra starten då hon tappade mycket från rygg ledaren. Hon har dock bra kapacitet och trots ett snävt spår är jag inne på att hon kan öppna snabbt från start då hon är en liten speedkula. Stylish Hanover blev struken i årsdebuten senast. Friberg ville inte starta sitt fina sto i snöstormen på Solvalla men det har inte varit några fel på henne. Hon visade hög kapacitet under fjolåret och kan vinna även om hon skulle få svar om ledningen.

V64-tips Eskilstuna 1 april

Chansspiken:

4 Jetspirit (V64-4) har inte segrat ännu efter tre starter men har varit fullt godkänd i samtliga och sköt till bra senast efter lucka 100 kvar. Den här gången har han en spännande uppgift med favoriten från dubbla tillägg och vi tror att det kan vara dags för första segern. Han har ingen häst utanpå sig och med tanke på det bör han klara spåret. Då tror vi att han kör sig till ledning och håller han sedan ett jämnt tempo så blir det svårt för favoriten Maya Macau att plocka tilläggen. Vi tror han leder hela vägen och chansspikar till 17%.

Streckvärd:

13 Steely Knight (V64-6) har ett knepigt utgångsläge men det kan lösa sig bra trots bakspår på tillägg. Han har rygg på Veloz från start som är riktigt kvick ur groparna och följer han med där kan han hamna bra på det. Han har inte fått till det på slutet men står sig normalt sett bra i ett sådant här gäng. Det är dock viktigt att hålla koll på barfotainformationen då han är klart bättre med någon form av barfotabalans, framför allt barfota runt om.

Systemförslag:

Avd1: 2 Traveling Man (4-5)

Avd2: 1,2,3,4,7 (9-10)

Avd3: 1,3,4,9,10,12 (8-2)

Avd4: 4 Jetspirit (12-9)

Avd5: 4,6 (1-5)

Avd6: 2,3,5,6,7,8,12,13 (14-1)

 

480 rader/kronor